spital ambulanta 2
foto: arhivă

Pacienții depistați cu noul coronavirus care nu necesită internarea în spital, având o formă ușoară a bolii, nu au voie să plece acasă cu mijlocul de transport în comun sau cu autobuzul. Deși pare ireal, multe persoane din România nu au respectat această regulă. În acest context, managerul Serviciului de Ambulanță (SAJ) Sibiu subliniază faptul că pacienții cu Covid-19 sunt duși la domiciliu doar cu ambulanța.

Constantin Popescu, managerul SAJ Sibiu a explicat care este procedura în cazul bolnavilor care ajung la spital cu o ambulanță pentru a fi testați și consultați de COVID-19 și care nu trebuie să rămână în spital. Toți acești pacienți trebuie să aștepte până când o ambulanță poate să îi ducă înapoi acasă. În niciun caz nu au voie să plece cu autobuzul ori cu taxi-ul.

„Cei care sună la 112, îi luăm și îi ducem la UPU (n.red.: Unitatea de Primiri Urgențe). Ambulanțele nu îi așteaptă la spital. Deci preluăm pacientul, îl ducem în UPU unde e testat și evaluat, iar dacă se hotărăște că pacientul să fie internat, va fi internat la spitalul Județean sau la unul din spitalele suport Covid și atunci altă ambulanță îl preia și îl duce. Iar dacă pacientul e negativ și e de externat, dacă se poate se deplasează singur, dacă nu, încercăm să facem și externări, în măsura în care e posibil. Dacă e pozitiv și trebuie dus acasă, îl ducem noi. Nu pleacă pe jos, nu are cum. Dacă e pozitiv și a fost văzut nu îl lăsăm să meargă acasă cu autobuzul”, a precizat managerul SAJ Sibiu.

Constantin Popescu, managerul SAJ, a mai precizat și că este nevoie de ajutor din partea ambulanțelor private, care să poată merge la domiciliul pacientului pentru testare sau pentru a-l prelua la spital pentru consult.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu