foto sibiu spital judetean neurologie
foto: arhivă

Un nou focar de coronavirus în județul Sibiu. Este vorba despre secția de Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU), acolo unde au fost confirmate pozitiv, în urma testării pentru COVID-19, 33 de persoane. 

Douăzeci și unu de cadre medicale, dintre care patru medici rezidenți, și doisprezece pacienți internați pe secția de Neurologie a SCJU Sibiu au fost confirmați cu noul coronavirus. Întreaga secție a fost închisă pentru dezinfecție.

„În cadrul Secției Clinice Neurologie a fost identificat un focar de infecție cu Covid -19, cu un număr de 21 de pozitivi din rândul personalului medical (dintre care 4 medici rezidenți) și 12 pozitivi din rândul pacienților internați. În cadrul anchetei epidemiologice a fost testat întregul personal și toți pacienții. Secția este în prezent închisă și se efectuează procedurile de dezinfecție terminală”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Personalul testat negativ se află în autoizolare la domiciliu și va fi retestat înainte de reluarea activității în secție, programată pentru 18 noiembrie.

Partea de urgențe neurologice se asigura la UPU, prin linii de gardă, iar spitalizarea continuă a pacienților care necesită internare a fost preluată de către Spitalul Militar.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns