fbpx

Ședință urgentă – Se propune carantinarea mai multor localități, iar Spitalul de Psihiatrie ar putea primi cazuri de Covid-19

5.760

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Sibiu se întrunește în ședință de urgență, miercuri seară, pentru a decide soarta municipiului Sibiu, dar și a altor localități unde rata de infectare este ridicată. În cadrul aceleași ședințe se va hotărî dacă încă un spital din județ să devină suport COVID-19.

Autoritățile sibiene decid, miercuri, la ora 18.00, dacă Sibiul, dar și alte localități limitrofe vor fi carantinate. Situația epidemiologică s-a înrăutățit semnificativ în ultimele zile, astfel că este nevoie de impunerea unor restricții noi. Prefectul județului, Mircea Crețu, a vorbit, în exclusivitate, cu reporterii Ora de Sibiu, despre carantinarea municipiului, menționând că aceasta „se impune, și nu cred că doar în cazul Sibiului, ci și al Cisnădiei, Șelimbărului și tot ce înseamnă împrejurimile municipiului, unde rata de infectare este mare”.

Tot în cadrul ședinței din această seară se va hotărî dacă Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda” va deveni spital suport COVID-19.

„Astăzi, 11 noiembrie a.c. la ora 18:00 are loc o ședință de urgență a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care are următoarea ordine de zi:
– Analiza situației epidemiologice la nivelul județului Sibiu și actualizarea analizei de risc, în baza căreia se propune CNSU carantinarea unor localități din județ.
– Se va analiza propunerea ca Spitalul de Psihiatria „Dr. Gh. Preda” să devină spital suport COVID-19
– Se vor face propuneri cu privire la asistența medicală la nivel de prespital și spital.
Ulterior sedinței vom transmite deciziile luate”, a transmis Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Municipiul Sibiu are, în prezent, o rată de infectare de 11,18/1.000 locuitori, având apropae 2.000 de cazuri de coronavirus în ultimele 14 zile.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.