125177357 764120720809097 1223513719154538372 n

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Sibiu se întrunește în ședință de urgență, miercuri seară, pentru a decide soarta municipiului Sibiu, dar și a altor localități unde rata de infectare este ridicată. În cadrul aceleași ședințe se va hotărî dacă încă un spital din județ să devină suport COVID-19.

Autoritățile sibiene decid, miercuri, la ora 18.00, dacă Sibiul, dar și alte localități limitrofe vor fi carantinate. Situația epidemiologică s-a înrăutățit semnificativ în ultimele zile, astfel că este nevoie de impunerea unor restricții noi. Prefectul județului, Mircea Crețu, a vorbit, în exclusivitate, cu reporterii Ora de Sibiu, despre carantinarea municipiului, menționând că aceasta „se impune, și nu cred că doar în cazul Sibiului, ci și al Cisnădiei, Șelimbărului și tot ce înseamnă împrejurimile municipiului, unde rata de infectare este mare”.

Tot în cadrul ședinței din această seară se va hotărî dacă Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda” va deveni spital suport COVID-19.

„Astăzi, 11 noiembrie a.c. la ora 18:00 are loc o ședință de urgență a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care are următoarea ordine de zi:
– Analiza situației epidemiologice la nivelul județului Sibiu și actualizarea analizei de risc, în baza căreia se propune CNSU carantinarea unor localități din județ.
– Se va analiza propunerea ca Spitalul de Psihiatria „Dr. Gh. Preda” să devină spital suport COVID-19
– Se vor face propuneri cu privire la asistența medicală la nivel de prespital și spital.
Ulterior sedinței vom transmite deciziile luate”, a transmis Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Municipiul Sibiu are, în prezent, o rată de infectare de 11,18/1.000 locuitori, având apropae 2.000 de cazuri de coronavirus în ultimele 14 zile.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu