sergiu rizea
foto: Facebook

Sergiu Rizea este un tânăr din Sibiu care, în aceste momente, are mare nevoie de comunitatea sibiană. În prezent este internat pe secția ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU), fiind infectat cu noul coronavirus. Pentru ca viața lui să continue, este nevoie ca oamenii să doneze sânge.

Sergiu a fost diagnosticat cu COVID-19, iar în doar câteva zile, starea lui de sănătate s-a înrăutățit. În prezent se află pe secția de terapie intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu, fiind în stare gravă. Are nevoie de sânge pentru a se putea face bine.

Fratele lui Sergiu, Marian Rizea, a făcut un apel pe Facebook, unde îi roagă pe sibieni să meargă să doneze sânge.

„Vă rog din inimă, dacă aveți grupa de sânge 01 pozitiv, mergeți să donați pentru fratele meu RIZEA DUMITRU SERGIU. Când donați, trebuie specificat obligatoriu că este internat la Spitalul Clinic Județean de Urgențe din Sibiu, secția ATI I. Dacă aveți și alte grupe de sânge, puteți dona tot pe numele lui, va primi în decont grupa necesară”, a scris fratele lui Sergiu pe rețeaua de socializare.

Tratamentul cu plasmă autoimună, un real ajutor pentru bolnavii Covid

Este esențial ca în astfel de vremuri să nu rămânem indiferenți și să-i ajutăm pe cei care au nevoie de noi. Iar asta fiindcă numărul pacieților infectați cu coronavirus crește vertiginos, de la o zi la alta. În creștere e și numărul celor aflați în stare critică la ATI. Toți acești oameni se pot însănătoși cu ajutorului unui tratament cu plasmă autoimună, recoltată de la pacienții deja vindecați. Sunt mii de sibieni care deja „au trecut” prin boală și care pot fi posibili donatori. Detalii despre procedură AICI

Comentariul meu

Lasă un răspuns