amenzi

Peste 2.400 de persoane au fost verificate, marți, la Sibiu și s-au împărțit și amenzi celor care nu au respectat măsurile impuse de autorități. Un patron trebuie să scoată 2.000 de lei din buzunar pentru că nu a ținut cont de restricții, iar o persoană a fost prinsă că a fugit din carantină.

„În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 127 de forţe ale poliției și poliției locale”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Sute de oameni fără mască, patron amendat și o persoană fugită din carantină

Au fost verificate 2.437 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse. De asemenea, au fost verificate 118 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 310 mijloace de transport, din care 191 de mijloace de transport public în comun.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție, polițiștii sibieni au aplicat 213 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 14,500 de lei.

Un operator economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2,000 de lei pentru organizarea de activități într-un spațiu pentru care au fost instituite interdicții / restricții.

De asemenea, o persoană a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind carantina.

Șoferi și pasageri din autobuz, avertizați în scris

În urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 12 conducători auto și 18 pasageri pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport.

Polițiștii locali sibieni au verificat 116 persoane și au aplicat 2 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv nepurtarea măștii.

Jandarmii au verificat piețele și stațiile de autobuz

„În cursul zilei de 10 noiembrie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu, în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunii montane Bâlea. În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 15 avertismente scrise și o amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

ISU Sibiu a dat două avertismente

În data de 10.11.2020, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat 2 controale  în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19. S-au identificat 2 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Coronavirus și s-au aplicat 2 avertismente.

Controale și la aeroport

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Mun. Sibiu fiind verificate 112 persoane aflate în carantină și 60 persoane aflate în izolare.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Comentariul meu

Lasă un răspuns