psihiatrie sibiu
foto: arhivă

Spitalul de Psihiatrie „Doctor Gheorghe Preda” din Sibiu va deveni spital suport COVID-19. Aici vor fi tratați însă doar pacienții infectați cu noul coronavirus, dar care au și afecțiuni psihice.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a hotărât, în cadrul ședinței de miercuri seară, ca Spitalul de Psihiatrie să primească bolnavi de coronavirus. Acesta va avea douăzeci și trei de paturi, iar aici vor fi primiți doar pacienții care, pe lângă infecția cu coronavirus, au și boli psihiatrice.

„La Spitalul de Psihiatrie, aceste 23 de paturi vor fi alocate pentru bolnavii care sunt infectați cu COVID-19, dar care au și probleme neuropsihiatrice. Deci bolnavii psihici internați în această secție care va avea 23 de paturi. Vor fi îngrijiți acolo, vor primi și tratament pentru partea de infecție”, a lămurit Gabriel Budescu, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, în cadrul ședinței CJSU de miercuri.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 8686 de persoane. Până la data curentă au fost vindecate 3876 de persoane, iar 270 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. Dintre acestea, unsprezece decese au fost raportate în ultimele 24 de ore.  La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 394 de persoane, dintre care pe ATI  2 adulți și 1 minor. De asemenea, miercuri au fost confirmate pozitiv 362 de persoane.

Pentru a treia zi consecutiv, județul Sibiu înregistrează cea mai mare rată de incidență cumulată din țară. Sibiul a ajuns miercuri, 11 noiembrie la o incidență de 7,19 la mia de locuitori. La momentul actual, în județul Sibiu sunt active un număr de 1746 de cazuri confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns