spital judetean 2
foto: arhivă

Situația este dramatică în Sibiu, județ care, de trei zile, este fruntaș în ceea ce privește rata infectărilor cu virusul SARS-CoV-2. Locurile din spitale sunt din ce în ce mai puține din cauza valului de îmbolnăviri și nici pe secțiile ATI lucrurile nu stau bine deloc. Miercuri, Sibiul a avut 362 cazuri noi de coronavirus, unsprezece decese noi, iar de dimineață pe secțiile de terapie intensivă erau internați nouăsprezece adulți și un copil. La cel mai mare spital din județ, încă se așteaptă după stația de oxigen, necesară bolnavilor aflați în stare gravă.

Stația de oxigen, atât de necesară bolnavilor de coronavirus, aflați în stare gravă, n-a ajuns încă la Sibiu. Vine tocmai din Turcia, potrivit Lilianei Coldea, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU). Este posibil ca aceasta să ajungă la finalul săptămânii, însă nu va putea fi funcțională până când nu vor fi date anumite autorizații.

„Promisiunile firmei cu care s-a încheiat contractul zic că vine la sfârșitul săptămânii. Nu a intrat încă în țară, e adusă din Turcia. Termenul dat de firmă este până la sfârșitul săptămânii viitoare să fie funcțională această stație de oxigen. Este nevoie de autorizații, pe care sperăm să le obținem repede. Până atunci avem 12 paturi ATI și desigur cu posturile de oxigen pe care le avem în prezent”, a precizat Coldea.

Întrebată dacă secțiile Medicală 1 și Medicală 2 vor primi pacienții COVID, Coldea a spus că nu se deschid, dar este luată în discuție orice posibilitate de a crește numărul de paturi de spitalizare.

„Nu se deschid secțiile Medicală 1 și 2 atunci când ajunge stația. Luăm însă în discuție orice posbilitate de a crește numărul de paturi de spitalizare. Stația de oxigen va fi montată și o să vedem”, a mai spus managerul SCJU Sibiu.

Pe aceste două secții există 46 de posturi de oxigen, dar care, pentru a fi funcționale, sunt condiționate tocmai de această stație care urmează să fie adusă la finalul săptămânii.

Liliana Coldea, managerul Județeanului din Sibiu a declarat, la Digi24, că din cele 12 paturi de ATI pe care spitalul le-a alocat bolnavilor de COVID-19, miercuri doar două mai erau libere. Aceasta a precizat că „situația e variabilă”, și depinde de însănătoșirea sau înrăutățirea stării de sănătate a pacienților.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu