Iohannis către Prefect, după situația de la Sibiu – “ Să fiți foarte fermi. În joc este viața multor români”

3.743

Președintele Klaus Iohannis a convocat o videoconferință pe tema gestionării epidemiei de coronavirus, la care au participat și prefecții mai multor județe din România.

Analizând situația epidemiologică de la nivel național, dar și cea a județului Sibiu, Președintele României face apel la fermitate și sfătuiește Prefecții să se implice, să ia decizii și să mențină o bună comunicare cu publicul.

„Aceste măsuri trebuie respectate. Știu că nu sunt măsuri populare, e ușor de înțeles că nimeni nu e fericit dacă i se spune că nu poate să circule noaptea sau dacă li se spune părinților că școala se va desfășura online, dar aceste măsuri au fost discutate cu specialiștii, cu experții, și toată lumea a fost convinsă că fără aceste măsuri nu putem să mergem mai departe. Așadar, aștept de la dumneavoastră, de la toți, fermitate, claritate, implicare totală și o bună comunicare publică. Comunicați măsurile, comunicați ce se întâmplă,  însă să nu deveniți o sursă de știri panicarde. Noi cu toții suntem foarte îngrijorați,  dar nu trebuie să fim panicați. Trebuie să fim calmi,  să luăm toate deciziile cu mintea limpede și, repet, să avem în vedere obiectivul principal: sănătatea oamenilor. Vă doresc să aveți mult succes în implementarea acestor măsuri, să aveți o colaborare și o corelare foarte strânsă între dumneavoastră, cei din plan local și responsabilii din guvern care se ocupă de dumneavoastră și împreună, sunt convins că dacă facem lucrurile ca lumea, așa cum trebuie, vom reuși pentru români să îngrădim răspândirea acestei pandemii. „, a declarat Şeful Statului.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.