raluca turcan: ”josnicia psd nu are limite. după atacurile asupra justiției și economiei, acum vor distrugerea sistemului sanitar”

Sibienii cu siguranță nu au uitat motivul pentru care în urmă cu trei ani au ieșit cu zecile de mii în stradă. PSD tocmai dăduse primul asalt la adresa justiției, iar de atunci au reușit să aducă economia în pragul falimentului, au distrus imaginea țării în lume și au promovat tot felul de figuri îndoielnice în funcții publice, subminând grav autoritatea instituțiilor statului.

”Ipocrizia și incoerența PSD trebuie să înceteze”
În plină pandemie, social-democrații nu au găsit nimic mai bun de făcut decât să promoveze fake-news și să zădărnicească eforturile Guvernului PNL și ale președintelui Klaus Iohannis de a încetini pandemia. ”Mai mult ca niciodată, avem în aceste zile motivația pentru care trebuie să avem alegeri în 6 decembrie: politica absurdă a PSD-ului prin care sabotează orice normă elementară de protecție sanitară, majoritatea toxică din parlament care e pregătită să sacrifice un întreg sistem sanitar pentru o mână de voturi în plus. Ipocrizia și incoerența PSD trebuie să înceteze”, spune vicepremierul Raluca Turcan.

”Facem un continuu efort ca economia să meargă, iar măsurile pe care le luăm acum să nu ne afecteze pe termen lung”
PSD continuă să fie iresponsabil și să treacă peste recomandarea medicilor și epidemiologilor care au cerut Guvernului să intervină cu măsuri în acele locuri în care nu se respectă regulile sanitare. ”Românii trebuie să știe că, potrivit deciziei Guvernului, nu s-au închis piețele așa cum țipă propagandiștii PSD, ci doar s-au mutat din spațiile închise în spațiile deschise. Vorbim de o măsură luată pentru binele comercianților și al clienților, deopotrivă. Măsura nu este una singulară, vedem aceleași măsuri și în țările din Vestul Europei, acolo unde există piețele volante, în aer liber”, a explicat Raluca Turcan. ”Facem un continuu efort ca economia să meargă, iar măsurile pe care le luăm acum să nu ne afecteze pe termen lung. Salvăm acum tot ce se poate, ca să nu regretăm mai târziu. Ne gândim cu responsabilitate și la ziua de mâine, la acest sfârșit de an și la anii următori. Nu vrem să îndatorăm România, dar nu vrem nici să avem noi și noi cazuri de îmbolnăviri”, a mai spus vicepremierul României.

Sănătatea românilor rămâne principala preocupare a Guvernului PNL și a președintelui Klaus Iohannis
Primul obiectiv al Guvernului PNL este de a opri creșterea numărului de cazuri, care a depășit pragul de 10.000 zilnic. ”Obligația noastră, Guvern și autorități, este să protejăm românii, iar a nu lua nicio măsură este un act de lipsă de responsabilitate. Măsurile mai ferme care intră în vigoare de astăzi sunt gândite pentru a încetini semnificativ extinderea epidemiei și ne vor permite să avem sărbători liniștite și să evităm lockdown-ul”, a explicat Raluca Turcan.
România intră într-o nouă etapă de protecție a populației față de riscul infectării cu noul coronavirus, alături de celelalte state europene, unde evoluția îmbolnăvirilor are aceeași curbă ascendentă ca în România și chiar mai gravă. În Franța, președintele Macron a instituit starea de urgență, în Belgia s-au închis toate cafenelele și restaurantele, inclusiv cele din exterior, și li s-a interzis oamenilor să circule pe stradă între miezul nopții și 5 dimineața; Italia a intrat și ea în carantină, printre măsuri aflându-se interzicerea circulației între miezul nopții și 5 dimineața, închiderea muzeelor și a altor instituții culturale și folosirea transportului public la doar 50% din capacitate.

Investiții în sănătate
Alături de noile măsuri de protecție suplimentară care sunt în vigoare pentru următoarele 30 de zile, Guvernul a adoptat alocări bugetare suplimentare pentru sistemul de sănătate: s-a aprobat OUG privind stocurile strategice, respectiv achiziția a 1.500 de ventilatoare pentru ventilație non-invazivă, 1.000 sisteme de livrare oxigen terapie în flux mare, 3.000 de concentratoare de oxigen individuale și 50 de bucăți concentratoare oxigen mari, 500 aspiratoare portabile de secreție, 3.000.000 de teste rapide antigen, 50 milioane măști chirurgicale, 10 milioane seringi, necesare în pregătirea campaniei de vaccinare anti covid19. Suma totală estimată este de 67 milioane euro.

PNL Sibiu
Cod AEP: 11200025

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

 1. Las-o balta, Raluco! Sistemul sanitar l-ati distrus TOTI care ati trecut prin politica ultimilor 30 ani! Niciunul dintre voi n-a facut nimic pentru sistemul sanitar, pentru educatie. Sunteti toti aceeasi ciuma!

 2. Au murit copii la Timișoara intoxicați cu substanțele pe care le folosea o firmă liberală la dezinfectarea unor scări de bloc. Batista pe țambal.
  Au murit 30 de bebeluși în maternitățile din București. Ministrul Tătaru spunea ceva de o anchetă. Batista pe țambal.
  Au murit 6 oameni la Timișoara din motive de ,,ceață ”. Batista pe țambal.
  Au murit 10 oameni arși la Piatra Neamț. Batista pe țambal.
  Accident Oprea, dosar penal, trimis în judecată. Accident Bode, batista pe țambal.

 3. Ne-am saturat de povestile electorale!!!! Cata ipocrizie!!! Ce ati facut liberalilor din martie pana acum. Ati angajat in sistemul sanitar pe perioada determinata dupa care nu ati mai prelungit contractele. De ce nu ati achizitionat din timp statia de oxigen, containare modulare etc Incapabililor. Nu sunteti cu nimic mai buni decat Psd-isti. Rusine ptr minciunil. Sunteti incapabili sa va asumati esecul!!!