Sibienii în topul cumpărătorilor de motociclete anul acesta – Creșterea e semnificativă

0 396

⇓ Ascultă știrea ⇓

Piaţa de motociclete din România a crescut cu aproape 23% după primele zece luni ale acestui an. Cele mai multe motociclete s-au înmatriculat în București, Ilfov, Cluj, Constanța și Sibiu, scrie Mediafax.

Acest an a început cu o creștere consistentă (30,5% în ianuarie și 63% în februarie). Luna aprilie a reflectat impactul pandemiei COVID 19, cu o scădere abruptă de 59,1%. Scăderea a continuat și în luna mai (-12,9%), după care piața a revenit pe trend pozitiv în ultimele cinci luni: iunie (+33,8%), iulie (+10,5%), august (+46,3%), septembrie (+68,9%) și octombrie 82,2%.

În urma acestei evoluții, după zece luni din acest an se consemnează o creștere generală de 22,8% a înmatriculărilor totale de motocicluri (motociclete, ATV-uri, scutere), în comparație cu achizițiile de autoturisme, care au scăzut cu 27,8%.

Analizând evoluția segmentelor, datele comunicate de către DRPCIV arată creșteri pe segmentele motociclete (+9,3%) și ATV-uri (46,0%) și scădere la categoria scutere (-9,0%).

În contrast cu această evoluție, pe plan european motocicletele înregistrează la 9 luni, conform ACEM, o scădere generală de circa 3%.

Sibienii, în topul cumpărătorilor de motociclete

Din punct de vedere al analizei teritoriale, județele în care s-au înmatriculat cele mai multe motociclete sunt municipiul București cu 706 de unități (41,0% din total), județul Ilfov cu 110 de unități (6,4%), județul Cluj cu 98 unități (5,7%, care înregistrează cea mai mare creștere, respectiv +50,8%), județul Constanța cu 66 de unități (3,8%) și județul Sibiu cu 62 de unități (3,6%).

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.