BNR: Cursul leu/euro a rămas aproape stabil în trimestrul trei

252

Cursul de schimb leu/euro s-a menţinut relativ stabil în primele două luni din trimestrul al treilea (T3) al anului 2020, după care a înregistrat o creştere mai accentuată în luna septembrie, potrivit informaţiilor publicate în raportul trimestrial al BNR privind inflaţia, citat de Ziarul Financiar.

Cele două episoade de creştere a cursului de schimb leu/euro au fost influenţate atât la nivel global privind riscul în contextul actual, dar şi ca reacţie la deciziile politice interne, scrie Mediafax.

Rata de schimb leu/euro a rămas relativ stabilă în luna iulie, conform raportului BNR, moneda naţională manifestând în ultima decadă chiar o uşoară tendinţă de apreciere în raport cu euro. Tendinţa de apreciere a fost mai vizibilă faţă de dolarul american.

„Cursul de schimb leu/euro a continuat să fluctueze într-o bandă îngustă de variaţie pe parcursul lunii august, în condiţiile în care sen­ti­mentul favorabil al pieţei financiare inter­na­ţionale a fost întreţinut în principal de in­diciile ame­liorării peste aşteptări a evo­luţiilor eco­no­mice la nivel global şi de semnalele privind pre­lungirea conduitei politicilor monetare a băn­cilor centrale majore“, se arată în raportul BNR.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi