Zeci de „plimbăreți” amendați în prima zi de carantină la Sibiu – Sancțiuni de peste 10.000 lei

2.161

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, la activităţile de verificare participând 128 de forţe ale poliției și poliției locale. În prima zi de carantină s-au dat amenzi în valoare de 10.000 de lei celor care nu au respectat măsurile restrictive privind deplasarea.

„Astfel, au fost verificate 7.373 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 99 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 3.298 de mijloace de transport, din care 58 de mijloace de transport public în comun”, spune Andreea Ștefan, purtătătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 186 de sancțiuni contravenționale în valoare de 27.500 de lei, astfel:

– 146 de sancțiuni în valoare de 17.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție. Dintre acestea, 9 au fost aplicate în mijloacele de transport în comun (9 pasageri);

– 40 de sancțiuni în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

Amenzi pentru nepurtarea măștii date de poliția locală

Polițiștii locali sibieni au verificat 570 de persoane și au aplicat 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii sanitare, 1 sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei / izolării și au avertizat în scris 3 persoane pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

Jandarmii fac verificări

În cursul zilei de 15 noiembrie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu, în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Păltiniș și Bâlea.

În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 12 avertismente scrise și o amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În data de 16 noiembrie a.c.,  peste 100 de jandarmi au acționat atât independent cât și în sistem integrat pe raza județului Sibiu

În contextul instituirii măsurii carantinei în localitățile Sibiu, Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu, jandarmii sibieni au executat acțiuni de verificare a respectării măsurilor dispuse, în filtrele amplasate la intrarea și ieșirea în/din localitățile carantinate, cât și în interiorul acestora.

Totodată, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor pe raza stațiunii Bâlea.

În urma desfășurării acțiunilor au fost verificate peste 13000 de persoane si au fost aplicate 20 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de dispuse, dintre care 3 amenzi în valoare de 1500 lei.

Controale la aeroport. Persoanele aflate în carantină, verificate

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Mun. Sibiu fiind verificate 117 persoane aflate în carantină și 101 persoane aflate în izolare.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, continuă să efectueze verificări ale agenților economici cu privire la măsurile restrictive impuse.

În data de 16 noiembrie 2020,inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 9 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.