carantina politia control sibiu 5

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În ultimele 24 de ore, filtrele din zonele carantinate au controlat 28.170 de persoane și 16.904 autoturisme.

Cu ocazia acestor activități, polițiștii sibieni au depistat 24 de persoane care au încălcat măsurile dispuse și au aplicat 21 de avertismente scrise și 3 amenzi în valoare de 2.000 de lei.

„În plus față de acțiunile desfășurate în filtre, alți 165 de polițiști și polițiști locali au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse, în context COVID – 19. Astfel, au fost controlate 5.075 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 111 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 3.262 de mijloace de transport, din care 51 de mijloace de transport public în comun”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

„Plimbăreții” și cei fără mască, amendați

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 154 de sancțiuni contravenționale în valoare de 28.100 de lei, astfel:

  • 135 de sancțiuni în valoare de 20.850 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție. Dintre acestea, 2 au fost aplicate în mijloacele de transport în comun (2 conducători auto);
  • 4 sancțiuni în valoare de 4.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei, depistate în zona orașului Agnita.
  • 15 sancțiuni în valoare de 3.250 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

Polițiștii locali sibieni au verificat 163 de persoane și au aplicat 5 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii sanitare și 2 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

Jandarmii sibieni au dat amenzi de peste 2.000 lei

„În data de 17 noiembrie a.c., peste 120 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat atât independent cât și în sistem integrat pe raza județului Sibiu. În urma desfășurării acțiunilor, 35 de persoane au fost sancționate de jandarmii sibieni, pentru nerespectarea măsurilor dispuse, în consecință fiind aplicate 30 de avertismente scrise și 5 amenzi în valoare de 2600 lei”, spune Ștefan.

Un sibian a primit avertisment de la ISU

În data de 17.11.2020, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat 10 controale în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19. S-a identificat o neregulă privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Coronavirus și s-a aplicat un avertisment.

Persoanele carantinate, verificate

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea polițiștii de frontieră au desfășurat acțiuni pe raza Mun. Sibiu, astfel:

  • 2 polițiști au efectuat verificări pentru un număr de 136 persoane aflate în carantină și 119 persoane aflate în izolare;
  • 6 polițiști au desfășurat activități în filtru control rutier, fiind verificate 655 autoturisme și 885 persoane.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, continuă să efectueze verificări ale agenților economici cu privire la măsurile restrictive impuse.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.