Teatrul Gong sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Copilului

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Copilului prin promovarea Declarației Universale semnate de Organizația Națiunilor Unite.

Materialul video a fost distribuit pe pagina de Facebook a Teatrului și poate fi urmărit, de asemenea, aici: https://youtu.be/V6kIKJXBI58

În data de 20 noiembrie 1989 a fost semnată Convenția ONU cu privire la drepturile copilului, această zi devenind Ziua Internațională a Drepturilor Copilului în întreaga lume. Convenția este primul document internațional în care „drepturile copilului” sunt menționate și promovate în mod unitar, iar protecția copilului se impune de la sine. Cele patru principii de bază ale Convenției – non-discriminarea/ urmărirea celor mai bune interese ale copilului/ dreptul la viață, supraviețuire și dezvoltare/ respectul față de părerile copilului – au devenit astfel importante pentru întreaga lume.

În România, Convenția a fost ratificată prin Legea nr. 18/1990, la data de 28 septembrie 1990. Prevederile Convenției, au stat la baza elaborării Legii privind protecția și promovarea drepturilor copilului, prin care se fac cunoscute drepturile și libertățile de care trebuie să se bucure fiecare copil.

 

drepturile copiluluiteatrul gongziua internationala a drepturilor copilului
Comentarii (0)
Comentează