Alianța USR PLUS Sibiu: Se impune testarea la scară largă cu teste antigen 

0 1.022

⇓ Ascultă știrea ⇓

În completarea măsurii de carantinare și pentru stoparea răspândirii virusului Sars-Cov2 în județul Sibiu, Alianța USR PLUS consideră că se impune testarea periodică la scară largă cu teste antigen a cadrelor medicale și non-medicale în toate spitalele din județ, a personalului din Serviciile de Ambulanță, centrele de îngrijiri paleative, azilele de bătrâni, centrele de plasament, a poliției locale și județene și în celelalte instituții care au contact cu publicul.

Alianța USR PLUS a transmis astăzi Prefecturii Sibiu și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență solicitarea privind:

  • Necesitatea achiziționării la nivelul județului de teste pe bază de antigen pentru a testa recurent persoanele din categoriile menționate mai sus. Această măsură este necesară pentru a pregăti relaxarea măsurilor de carantinare din Municipiul Sibiu și celelalte localități, pentru protejarea persoanelor din linia întâi și pentru limitarea răspândirii Covid19 după carantină.
  • Analizarea posibilității testării rapide în masă, cu teste antigen, a populației active și cu risc crescut de îmbolnăvire din județul Sibiu. Testele rapide îi detectează pe cei care au încărcătură virală mare și prezintă cel mai mare risc de răspândire a bolii.

În adresa transmisă Prefecturii am solicitat și comunicarea  numărului de teste PCR efectuate zilnic în județul Sibiu.

USR PLUS a mai solicitat Prefecturii Sibiu în data de 13.11.2020 testarea de urgență a cadrelor medicale din Spitalul Județean și toate celelalte spitale din județul Sibiu. Până în acest moment avem doar o confirmare de primire.

Alianța USR PLUS Sibiu

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.