FOTO – Prima zăpadă la Sibiu – Este cod galben de ninsori și vânt puternic

1.584

Iarna și-a intrat în drepturi la Sibiu, iar prima zăpadă s-a așternut în această dimineață în orașul de pe Cibin. Sibienii s-au trezit sâmbătă dimineața cu un peisaj de poveste. Primii fulgi de nea și-au făcut apariția în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar meteorologii ne avertizează că va continua să ningă, atât la Sibiu, cât și în alte zece județe din țară.

Motive de bucurie pentru copii și iubitorii sezonului rece. Primii fulgi de nea și-au făcut apariția în oraș si pentru ca temperaturile de afara sunt scăzute, zăpada s-a așternut peste tot Sibiul.

11 județe din țară sunt, până la ora 14.00, sub avertizare Cod galben de ninsori și vânt puternic. Printre acestea, se numără și Sibiul

Potrivit ANM, sunt vizate județele Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș și Dâmbovița. În aceste zone se vor semnala ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului în zona montană, scrie Mediafax.

În cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și Meridionali va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent. Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă și în prima parte a zilei de sâmbătă în sudul și sud-vestul Transilvaniei, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Avertizarea Cod galben a intrat în vigoare vineri, la ora 20.00, și este valabilă până sâmbătă la ora 14.00.

În restul zonelor din țară, ANM a emis o informare meteorologică, valabilă până sâmbătă la ora 14.00.

În intervalul menționat temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, iar mai ales în centru, sud-vest și în zona de munte cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15-20 l/mp. La munte treptat vor predomina ninsorile.

Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Translvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, sud-estice și vestice în general, cu viteze de 40-50 km/h, iar în zona montană înaltă rafelele vor depăși 60-70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi