Mediaș, Avrig și Orlat intră de luni în carantină

5.616

Încă trei localități din județul Sibiu vor intra de luni în carantină. Este vorba despre Municipiul Mediaș, orașul Avrig și satul Orlat

Numărul cazurilor noi de coronavirus este în continuare mare. Deși rata de incidență cumulată este în ușoară scădere la nivel județean, unele localități au înregistrat o evoluție ascendentă. În Municipiul Mediaș, rata de incidență este de 9,23 la mia de locuitori, în orașul Avrig s-a ajuns la o incidență de 7,87 la mie, iar în satul Orlat, rata de infectare este de 15,16 la mia de locuitori. Din cauza evoluției epidemiologice nefavorabile în cele trei localități din județul Sibiu, sâmbătă, 21 noiembrie a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu.

DESCARCĂ AICI DECLARAȚIA PE PROPRIE RĂSPUNDERE

În urma ședinței,  s-au aprobat 3 hotărâri care vizează carantina zonală a Municipiului Mediaș, Orașului Avrig și localității Orlat, începând cu data de 23.11.2020 ora 05:00, pentru o perioadă de 14 zile.

Circulația și staționarea în spațiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

VEZI AICI CE SCRII PE DECLARAȚIE DACĂ VREI SĂ IEȘI DIN LOCALITATE

De asemenea, o măsura suplimentară, similară cu cea adoptată în cadrul celorlalte localități carantinate din județul Sibiu, respectiv Sibiu, Șelimbăr Cisnădie și Tălmaciu, în zilele de sâmbătă și duminică, centrele comerciale sunt închise, cu excepția celor care comercializează bunuri alimentare, farmacii, curățătorii, magazinele care comercializează hrană pentru animalele de companie.

Vezi ce restricții impune carantina AICI

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Anonim scrie

    „Viaţă-n libertate ori moarte strigă toți!” Andrei Mureșanu, Imnul țarii noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.