Verificări „la sânge” în Sibiu – Polițiștii au aplicat peste 200 de sancțiuni, cele mai multe pentru nepurtarea măștii

0 3.604

⇓ Ascultă știrea ⇓

În ultimele 24 de ore, peste 200 de polițiști sibieni și polițiști locali au acționat integrat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu și au desfășurat activități specifice atât în zonele carantinate, cât și în celelalte localități din județul Sibiu, pentru verificarea  respectării măsurilor impuse, în context COVID – 19.

Astfel, cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, au fost controlate 26.735 de persoane, dintre care 22.661 persoane au fost controlate în filtrele rutiere, 2.694 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurii de izolare / carantină și alte 1.380 de persoane au fost controlate cu privire la respectarea măsurilor privind deplasarea în interiorul localităților.

De asemenea, au fost verificate 89 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 17.969 de mijloace de transport dintre care 14.127 în filtre.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 139 de sancțiuni contravenționale în valoare de 15.800 de lei, astfel:

  • 117 sancțiuni în valoare de 10.300 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;
  • 22 de sancțiuni în valoare de 5.500 de lei de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

„Polițiștii locali sibieni au verificat 170 de persoane și au aplicat 9 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii sanitare și 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.”, transmite purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan.

În data de 20 noiembrie a.c.,  peste 120  jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat atât independent cât și în sistem integrat pe raza județului Sibiu.

Jandarmii împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, polițiști din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi, polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu, precum și polițiști de frontieră și polițiști locali au executat acțiuni de verificare a respectării măsurilor dispuse, în filtrele amplasate la intrarea și ieșirea în/din localitățile carantinate și în interiorul acestora, ocazie cu care au controlat 22. 661 persoane și 14.127 auto.

„În urma desfășurării acțiunilor, 58 de persoane au fost sancționate de jandarmi, pentru nerespectarea măsurilor dispuse, în consecință fiind aplicate 46 de avertismente scrise și 12 amenzi în valoare de 6000 lei.”, spune purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea polițiștii de frontieră au desfășurat acțiuni pe raza Mun. Sibiu, astfel :

  • 2 polițiști au efectuat verificări pentru un număr  de 112 persoane aflate în carantină și 120 persoane aflate în izolare;
  • 9 polițiști au desfășurat activități în filtru control rutier, fiind verificate 1068 autoturisme și 1364 persoane.

Controale de la ITM și DSVSA

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, continuă să efectueze verificări ale agenților economici cu privire la măsurile restrictive impuse.

„În data de 20 noiembrie 2020,inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 9 controale la unități de procesare și vanzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare 10000 lei, pentru functionare fara înregistrare sanitară veterinară.”, transmit reprezentanții Prefecturii Sibiu.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.