FOTO – Spital modular din containere contruit în curtea Județeanului din Sibiu pentu bolnavii de cancer

1.357

Dăruiește Viață ridică Unitatea Modulară SCJU Sibiu, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, pentru a asigura triajul pacienților oncologici și un tratament minimal în ambulatoriu, în condiții decente.

Pacienții cu patologii grave, precum cancerul, sunt unul dintre principalele grupuri vulnerabile în fața coronavirusului. De cele mai multe ori, sunt nevoiți să aștepte la cozi în afara spitalelor, în condiții meteo nefavorabile sau în corturi improvizate. Unitățile modulare de triaj sunt o soluție viabilă pentru a le oferi bolnavilor de cancer condiții umane în care să lupte pentru viața lor, alături de cadrele medicale care îi tratează.

„Ridicăm Unitatea Modulară SCJU Sibiu pentru triajul și tratamentul minimal în ambulatoriu al pacienților bolnavi de cancer, pentru a le oferi condiții decente în care să poată lupta cu boala în timpul pandemiei. Vor avea acces la o zonă de așteptare (mobilată, temperatură optimă etc.), două cabinete de recoltare / triaj, grup sanitar în interior și zonă de trecere.”, transmit reprezentanții Asociației într-un anunț pe Facebook.

Avantajele Unității Modulare pentru triaj:

  • Protejează pacienții deja internați pe secția de oncologie
  • Asigură cadrul și circuitele medicale corecte pentru ca personalul medical să-și desfășoare activitatea în siguranță
  • Asigură un tratament decent pacienților oncologici: zonă de așteptare în interior (mobilier, temparatură optimă etc.), grup sanitar, acces la cabinet triaj etc.
  • Timp scurt de realizare
  • Poate fi utilizată și după pandemie

Valoarea investiției este estimată la aproximativ 100.000 de euro.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.