Primarul din Avrig, infectat cu coronavirus – „Starea mea de sănătate este acum bună”

824

Primarul orașului Avrig, Adrian David, este confirmat pozitiv cu coronavirus.

Numărul cazurilor noi de coronavirus din județul Sibiu este în continuare mare. În orașul Avrig s-a ajuns la o incidență de 7,87 la mia de locuitori. Din cauza evoluției epidemiologice nefavorabile în mai multe localități din județul Sibiu, s-a decis instaurarea carantinei în orașul Avrig, Municipiul Mediaș și satul Orlat, începând de luni, 23 noiembrie. Duminică, cu o zi înainte de intrarea în vigoare a hotărârii privind carantinarea, primarul orașului Avrig, Adrian David a anunțat pe pagina sa de Facebook faptul că este infectat cu noul coronavirus.

„În această perioadă, inevitabil, toată atenția noastră este îndreptată spre prevenirea și combaterea răspândirii noului coronavirus, care face din nou ravagii. Și noi, așa cum fac milioane de oameni de pe tot globul, depunem toate eforturile ca să sprijinim autoritățile județene și centrale, prin măsuri restrictive dar eficiente, aplicate și la nivel local, pe care este necesar să le respectăm, fiecare dintre noi.

Am fost întotdeauna sincer cu dumneavoastră. Voi fi și de această dată. Și eu am fost depistat pozitiv cu coronavirus și sunt în grija medicilor din Spitalul Orășenesc Agnita, Secția Covid–19. Starea mea de sănătate este acum bună și sper să îmi reiau cât mai curând toate îndatoririle de primar. Imediat ce medicii vor considera că m-am vindecat, mă voi întoarce la muncă.

Orașul Avrig intră de mâine în carantină zonală, pentru o perioadă de 14 zile. Numărul cazurilor noi de coronavirus este în continuare mare. Deși rata de incidență cumulată este în scădere la nivel județean, în Avrig s-a ajuns la o incidență de 7,87 de cazuri la mia de locuitori. În ultimele 14 zile, am înregistrat 82 de noi îmbolnăviri. Dacă nu luăm măsuri eficiente și nu limităm socializarea, lucrurile pot scăpa ușor de sub control. Și la Mârșa avem 29 de cazuri de coronavirus și o incidență de 9,18 la mie. Așteptăm decizia Comitetului pentru Situații de Urgență și în acest caz. Cel mai probabil, în zilele următoare, va fi instituită aceeași măsură, carantina zonală.

Este un prilej foarte bun pentru a repeta îndemnurile de a fi responsabili și solidari. Acum nu e momentul să ne întâlnim cu prietenii, să organizăm petreceri de orice fel sau să lăsăm garda jos când vine vorba de igienă și protecție sanitară. Vă rog să țineți cont că circulația și staționarea în spațiile publice este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate și numai cu declarație pe propria răspundere, legitimație de serviciu sau adeverință eliberată de angajator. Nu ieșiți din locuințe dacă nu este cu adevărat nevoie.

Trebuie să le mulțumim miilor de medici, asistenți, forțe de ordine, pompieri, voluntari, tuturor celor care muncesc în spitale, pe străzi și oriunde este nevoie, pentru a ne proteja pe noi toți, inclusiv pe cei cărora nu le pasă. Dar, din păcate, inconștiența unora poate însemna moartea altora.

Dragi avrigeni, aveți grijă unii de ceilalți și feriți-vă de boală. Și nu uitați că sănătatea e un dar.

Vă mulțumesc pentru înțelegere!”, transmite primarul orașului Avrig.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.