A apărut al treilea vaccin anti-COVID-19. Este și mai ieftin

0 1.137

⇓ Ascultă știrea ⇓

Un al treilea vaccin împotriva coornavirusului a fost anunțat oficial în Anglia. Ultimele rezultate ale gigantului farmaceutic AstraZeneca au oferit o eficienţă de 70% pentru vaccinul anti-COVID-19 pe care îl dezvoltă împreună cu Universitatea Oxford, transmite CNBC.

Vaccinul prezintă o eficienţă de 90% după ce participanţii au primit o doză întreagă la aproximtiv o lună de la prima inoculare, care constă într-o jumătate de doză.
Ştirea vine după ce vaccinurile create de Pfizer/BioNTech şi Moderna au raportat o eficienţăa de 90% şi, respectiv, 94,5%.
Grupul britanic AstraZeneca a folosit datele a peste 23.000 de voluntari din Regatul Unit şi Brazilia şi urmează să colecteze un nou set de informaţii în următoarele săptămâni. Compania a declarat că analizele ulterioare ar putea altera rezultatele publicate luni, însă ar contura mai clar perioada de protecţie împotriva virusului.
AstraZeneca a adăugat că vaccinul poate fi depozitat şi transportat la condiţii normale de refrigerare de 2-7 grade Celsius pentru o perioadă de aproximativ şase luni.
De asemenea, compania poate produce până la 3 miliarde de doze în 2021, iar ţările UE au acceptat deja să plătească 2,5 euro pe doză.
Prin comparaţie, firma de biotehnologie Moderna declarat că vaccinul pe care l-a creat rămâne stabil la temperaturi normale de refrigerare pentru o perioadă de circa 30 de zile, iar preţul unei doze poate ajunge la 37 de dolari pentru anumiţi clienţi.
Vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 poate începe în Uniunea Europeană în primul trimestru al anului viitor, a declarat Andrea Ammon, şeful Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.