Ion Ariton – ”Cu decizii luate la timp, la Sibiu nu am fi ajuns în valul doi de infectări cu coronavirus”

2 1.360

Ion Ariton, candidatul PMP la Senatul României, crede că dacă la nivel județean s-ar fi luat mai devreme măsurile necesare, ar fi putut fi evitată situația în care se află acum județul din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus.

Candidatul PMP crede că măsurile ar fi trebuit luate încă din vară. ”Dacă s-ar fi impus niște măsuri mai drastice încă din perioada verii, a concediilor, acest val doi nu ne-ar fi prins. Este mai grav să nu iei nicio decizie decât să iei una greșită. Chiar dacă decizia e greșită, o poți îmbunătăți pe parcurs, în timp ce lipsa ei duce la astfel de situații”, spune Ion Ariton.

Acesta spune că reforma sistemului sanitar este o prioritate, atât la nivel național, cât și județean. Și pentru asta, crede că o conducere apolitică este cea mai bună alegere. ”O conducere care să nu aibă culoare politică, mai ales în instituții de sănătate, ar fi cea mai bună. Faptul că doi militari conduc acum DSP-ul și Spitalul Județean Sibiu cred că va duce către o rezolvare a situației”

Planuri de viitor

Ion Ariton este încrezător în echipa pe care PMP o propune sibienilor pentru alegerile din 6 decembrie, la fel și în planurile pe care aceștia le au. ”Cred că este important ca cetățeanul să știe pe ce sunt cheltuiți banii. De aceea, propunem ca orice investiție care depășește 5% din bugetul administrației să fie supusă referendumului. Tot pentru transparență, alegerea președintelui Consiliului Județean ar trebui să se facă în două tururi. De asemenea, am propus un pact colegilor candidați de la celelalte formațiuni politice. Am redactat un proiect care propune reducerea numărului de parlamentari la 300 și tăierea pensiilor speciale pentru parlamentari. Aceste lucruri au fost dorite și de români, la referendum. Aștept reacțiile din partea colegilor”, spune Ion Ariton.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

2 Comentarii
  1. Serban Gabriel Florin scrie

    Totusi ai putea sa ne spui de dosarele penale de care ai scapat cu greu, de devalizarea Petrom cand erai mare economist?
    Cat de penibil Poti sa fii cand nu te recomanda nimic din Cv ul tau decat infractiunile comise sa creada cineva vreo data ca ai putea face ceva pentru vreo comunitate

  2. Ghita Ciobanu scrie

    Reclama mascata :))

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.