fbpx

Posibile fapte de corupție la SCJU Sibiu – Containerele pentru bolnavii Covid, în vizorul DNA

1.712

Containerele cu saloane amenajate pentru pacienţii cu COVID-19, în valoare de 6 milioane de lei, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență, sunt în vizorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Alba Iulia, scrie AGERPRES.

DNA a solicitat documente de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu în cazul containerelor unde sunt ținuți bolnavii de coronavirus.

„Având în vedere că pe rolul Direcţiei Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba Iulia, există înregistrat un dosar penal cu privire la săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de Legea 78/2000, prin Ordonanţa procurorului din cadrul DNA s-a dispus în data de 25.08.2020, predarea în fotocopie a documentelor referitoare la procedura privind atribuirea contractului de lucrări ‘Amplasare provizorie şi reversibilă – construcţii modulare spital’ precum şi plăţile efectuate până în prezent. SCJU Sibiu a răspuns acestei solicitări în data de 3 septembrie predând documentele solicitate”, a explicat directorul militar al spitalului sibian, lt. col. Constantin-Marinel Vlase.

În luna octombrie, SCJU Sibiu anunţat că a cheltuit peste şase milioane de lei pentru aceste containere în care sunt saloane pentru pacienţi, bani daţi de Consiliul Judeţean.

„Lucrările la cel mai important obiectiv de investiţii al SCJU Sibiu din anul curent, anume ‘Amplasarea provizorie şi reversibilă construcţii modulare secţii spital’ au fost finalizate în proporţie de 100%. Valoarea totală a proiectului se ridică la 6.056.100 lei din care 5.899.116,53 lei este valoarea contractului pentru proiectare tehnică şi execuţie lucrări. Fondurile au fost asigurate de către Consiliul Judeţean Sibiu, care continuă investiţiile pentru asigurarea celor mai bune condiţii în cadrul celei mai mari unităţi sanitare din judeţ. Lucrarea constă în realizarea a două pavilioane modulare, amplasate în spatele Pavilionului Chirurgical, cu o suprafaţă de circa 750 de mp”, anunţat în luna octombrie SCJU printr-un comunicat de presă.

Sursa: AGERPRES

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. John scrie

    6 milioane de lei inseamna la undeva 1,23 milioane Euro. Păi la banii ăștia cumperi 4 vile în centrul Sibiului. Sunteți nebuni? Ați luat 2 containere din tablă? DNA, șo pe ei!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.