Toate cadrele medicale din spitalele sibiene sunt sănătoase și pot trata bolnavii de Covid

1.711

Cadrele medicale din spitalele de stat din judeţul Sibiu nu suferă de nicio boală și pot să trateze pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan.

„În ceea ce priveşte situaţia personalului medical care suferă de afecţiuni medicale ce nu permit desfăşurarea activităţii în tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, precizăm că la nivelul judeţului Sibiu nu avem personal medical care să se afle în această situaţie”, a precizat Andreea Ştefan.

Centrul Naţional de Coordonare şi Conducerea Intervenţiei a solicitat în 30 octombrie centrelor judeţene să comunice la Bucureşti numărul de medici şi asistente medicale care suferă de afecţiuni medicale ce nu permit desfăşurarea activităţii acestora în tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2″.

În judeţul Sibiu toate spitalele publice tratează pacienţi cu COVID-19: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul Militar de Urgenţă, Spitalul General C.F., Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic de Pediatrie, Spitalul Municipal Mediaş, Spitalul Orăşenesc Agnita şi Spitalul Orăşenesc Cisnădie.

Rata de infectare în judeţul Sibiu este de 8,4 la mia de locuitori, fiind internaţi în spitale, 491 de bolnavi cu COVID-19. În municipiul Sibiu rata de infectare se situează la 12,99 la mia de locuitori, potrivit raportărilor de luni ale Prefecturii Sibiu.

Sursa: Agerpres

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi