deplasări nejustificate și nepurtarea măștii - motivele amenzilor de luni din sibiu

În ultimele 24 de ore, 134 de polițiști sibieni și polițiști locali au acționat integrat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu și au desfășurat activități specifice atât în zonele carantinate, cât și în celelalte localități din județul Sibiu, pentru verificarea  respectării măsurilor impuse, în context COVID – 19. S-au împărțit amenzi în întreg județul, pentru deplasările nejustificate și pentru nepurtarea măștii de protecție.

„Astfel, cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, au fost controlate 28.416 de persoane, dintre care 25.575 de persoane au fost controlate în filtrele rutiere și 2.841 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurii de izolare / carantină. De asemenea, au fost verificate 79 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 28.390 de mijloace de transport, dintre care 18.695 în filtre”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Polițiștii sibieni au dat amenzi pentru deplasări nejustificate și pentru nepurtarea măștii

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 151 sancțiuni contravenționale în valoare de 17.500 de lei, astfel:

  • 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea;
  • 124 de sancțiuni în valoare de 15.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;
  • 19 sancțiuni în valoare de 1.500 de lei de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

Și poliția locală a dat amenzi

Polițiștii locali sibieni au verificat 624 de persoane și au aplicat 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.750 de lei, astfel:

  • 2 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea;
  • 5 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;
  • 10 sancțiuni în valoare de 4.750 de lei de lei pentru nerespectarea participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

Peste 46.000 persoane verificate și aproape 30.000 de mașini

În data de 23 noiembrie a.c., peste 190 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu, al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov și al Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au acționat atât independent cât și în sistem integrat pe raza județului Sibiu în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

„Jandarmii împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, polițiști din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi, polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu, precum și polițiști de frontieră și polițiști locali au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor dispuse, în filtrele amplasate la intrarea și ieșirea în/din localitățile carantinate, respectiv Sibiu, Cisnădie, Tălmaciu, Mediaș, Avrig, Orlat, cât și în interiorul acestora, ocazie cu care au controlat 46.061 de persoane și 29.714 auto”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

De asemenea, pe raza municipiului Sibiu, jandarmii au desfășurat acțiuni de verificare, astfel fiind controlate 1137 persoane, cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse. În urma desfășurării acțiunilor, 68 de persoane au fost sancționate de jandarmi, pentru nerespectarea măsurilor dispuse, în consecință fiind aplicate 47 de avertismente scrise și 21 de amenzi în valoare de 19.500 lei.

Persoanele aflate în carantină, verificate

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea polițiștii de frontieră au desfășurat acțiuni pe raza Mun. Sibiu, astfel:

  • 2 polițiști au efectuat verificări pentru un număr  de 172 persoane aflate în carantină și 145 persoane aflate în izolare;
  • 9 polițiști au desfășurat activități în filtru control rutier, fiind verificate 1067 autoturisme și 1352 persoane.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, continuă să efectueze verificări ale agenților economici cu privire la măsurile restrictive impuse.

În data de 23.11.2020, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 10 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu