foto: iohannis arată prin grafice că decizia carantinării a dat roade la sibiu
foto arhivă

Președintele Klaus Iohannis a venit, miercuri, la conferința de presă, cu grafice pentru a arăta că în zonele unde s-a impus carantinarea zonală se văd deja efectele. Șeful statului a făcut referire și la Sibiu, arătând că sunt cazuri mai puține, mai puține decese și rata de pozitivare este mai mică.

Iohannis spune că a cerut INSP o analiză din orașele și municipiile carantinate, iar datele relevă că din 20 noiembrie, la nivel național se observă o tendință de scădere a evoluției infecțiilor cu SARS-CoV-2. Pentru a exemplifica, președintele a venit în conferință de presă și a prezentat mai multe grafice, scrie MEDIAFAX.

„Acest lucru se reflectă atât în numărul de cazuri săptămânale, cât și în media zilnică a numărului de cazuri și a ratei de pozitivare a probelor. Acest grafic (…) arată evoluția de la începutul pandemiei și se vede foarte clar cum de câteva zile bune încoace cu aceea am ajuns pe un palier și tendința este de scădere. Suna date concrete care dovedesc că măsurile luate de autorități au fost corecte și că populația a respectat aceste măsuri. Sigur ne oferă motive de optimism”, a spus Iohannis.

Acesta a precizat că acesta este doar un început și asta nu înseamnă că nu virusul a fost învins. „Măsurile rămân în vigoare. Sănătatea românilor este pe primul loc și orice relaxare prematură periclitează rezultatele obținute”, a mai spus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: Scade rata de infectare în județul Sibiu. A ajuns la 7,98 la mie

Iohannis a arătat situația din Sibiu printr-un grafic

Acesta a venit cu grafice în care se vede evoluția pandemiei în orașele din județele Sibiu, Cluj, Sălaj și Mureș.

„Avem exemplele din Cluj, este Gherla și trei exemple din Sălaj, în special ne interesează Zalăul. Se vede pe grafic că din momentul în care s-a carantinat localitatea că, la început creșterea încetinește și după, în medie, șapte zile, începe să scadă rata infectării. (…). Se vede chiar o scădere accentuată”, a spus Iohannis.

foto: iohannis arată prin grafice că decizia carantinării a dat roade la sibiu
foto: captură Digi24

Aceeași scădere a fost, spune Iohannis, și în Sibiu și Baia Mare: „Mai întâi o încetinire a creșterii și după aceea o scădere destul de pronunțată”.

Sursa: MEDIAFAX

Ultima oră

Comentariul meu