cioban oi
foto arhivă

Trei indivizi au mers la o stână din Șelimbăr cu scopul de a fura animalele adăpostite acolo. Când au ajuns, au dat nas în nas cu ciobanul, pe care l-au legat și l-au bătut. I-au furat apoi toate oile, pe care, ulterior, le-au vândut.

„În continuarea cercetărilor efectuate într-o cauză penală, la data de 24 noiembrie, sub supravegherea propcurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sibiu au efectuat trei percheziții domiciliare pe raza localității Alțâna. La data de 25 noiembrie, trei bărbați, suspectați de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, au fost reținuți”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Cioban maltrat de trei indivizi. A rămas fără 20 de oi

Cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 32 de ani, domiciliați în localitatea Alțâna, unul dintre ei fără forme legale, originar din județul Vaslui, sunt bănuiți că, în seara zilei de 7 octombrie, în jurul orei 22,30, s-ar fi deplasat la o stână din extravilanul comunei Șelimbăr cu intenția de a sustrage animale.

La stâna în cauză, cei trei au găsit un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani, din Cisnădie, pe care l-ar fi legat și amenințat cu acte de violență, după care ar fi sustras 20 de ovine pe care le-ar fi transportat la domiciliu cu o autoutilitară și, ulterior, le-ar fi comercializat.

Percheziții la casele celor trei tâlhari

Cu ocazia perchezițiilor domicilare efectuate la domiciliile celor trei, în localitatea Alțâna, polițiștii sibieni au ridicat mai multe telefoane mobile, în vederea continuării cercetărilor.

„În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 25 noiembrie, față de cei trei bărbați s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă”, mai spune Welter.

Cercetările continuă la nivelul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns