Iohannis: „Alegerile se organizează peste tot, inclusiv în localitățile carantinate”

500

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că alegerile din 6 decembrie vor fi organizate peste tot, inclusiv în localitățile aflate în carantină.

Președintele Klaus Iohannis a spus că nu vor exista îngrădiri în ceea ce privește dreptul la vot al cetățenilor la alegerile parlamentare din 6 decembrie, scrie Mediafax.

„Carantina presupune ca în acea localitate să se renunțe la toate deplasările care pot fi evitate, alegerile nu fac parte din această categorie. Este foarte bine să știe toată lumea că alegerile se organizează peste tot, inclusiv în localitățile carantinate. Fiecare român are dreptul să meargă și să voteze acolo unde este arondat. Nu vor exista îngrădiri nici în localitățile carantinate, nici în alte localități”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta a mai precizat că alegătorii vor fi obligați să respecte măsurile de protecție.

„Secțiile de votare vor fi pregătite foarte bine în așa fel încât fiecare român va putea să își exercite dreptul la vot neîngrădit, cu respectarea măsurilor de protecție, dar ne-am asigurat și vom verifica foarte atent ca fiecare român să își poată exercita în siguranță dreptul la vot”, a mai spus președintele.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.