Posted inInternaționalUltima oră

NASA asamblează prima rachetă care va duce iar astronauții pe Lună

racheta nasa

NASA a început să asambleze prima rachetă Space Launch System (SLS) care va duce din nou astronauți pe Lună. Prima lansare, fără echipaj uman, este programată anul viitor.

„Așezarea primei piese a rachetei SLS pe ​​lansatorul mobil marchează o etapă majoră pentru programul Artemis”, a declarat Andrew Shroble, manager al grupului de ingineri Jacobs care lucrează la asamblarea rachetei pentru NASA, scrie Biziday.
Agenția Spațială americană a anunțat că echipele de la Centrul Spațial Kennedy din Florida au început asamblarea segmentelor care alcătuiesc cele două boostere (componente care asigură lansarea) ale rachetei. 

SLS este o rachetă uriașă care va duce astronauții americani din nou pe Lună în acest deceniu. Primul zbor cu echipaj uman urmează să aibă loc în noiembrie 2024.

Racheta are o lungime de 65 de metri, patru motoare și este flancată de două boostere cu combustibil solid, iar lansatorul mobil, structura pe care este montată, are 115 metri. Odată ce va fi complet asamblată, racheta SLS va fi mai înaltă decât Statuia Libertății și va avea cu 15% mai multă putere la decolare decât racheta Saturn V folosită pentru a lansa misiunile Apollo pe Lună în anii 1960 și 1970.

NASA a programat mai multe zboruri intermediare, de test, până va ajunge să trimită în 2024 din nou un echipaj pe Lună după misiunea Apollo 17 din 1972. Astfel, Artemis 1 va fi zborul de verificare a performanței vehiculului înainte de Artemis 2, un zbor cu echipaj uman, dar tot de test, programat în prezent pentru 2023. Abia Artemis 3 va readuce oameni pe Lună.

Sursa: Biziday

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.