Primăria Cristian nu vrea stația de sortare a deșeurilor în comună – ”Nu vom aproba PUZ-ul”

0 837

⇓ Ascultă știrea ⇓

Consilierii județeni urmează să aprobe în prima ședință ordinară din acest mandat achiziționarea unui teren de peste un milion de euro, în comuna Cristian. Terenul se află în proprietatea unei societăți private, iar pe el urmează a se construi o stație de sortare a deșeurilor. Primarul comunei însă a făcut public faptul că nu este de acord cu această construcție și că Primăria Cristian nu va aproba PUZ-ul necesar construcției.

Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor reprezintă strategia județului în domeniul deșeurilor pentru perioada de planificare 2019 – 2025. Pentru a-l pune în aplicare, Consiliul Județean dorește să construiască o stație de tratare a deșeurilor. Pentru construcție efectivă a stației, Consiliul Județean dorește să obțină fonduri nerambursabile. Dar, pentru a deveni eligibil proiectul, trebuie dovedită proprietatea asupra locației unde se va ridica stația. Terenul pe care Consiliul Județean dorește să îl cumpere în Cristian are 49.600 metri pătrați și va fi scos definitiv din circuitul agricol. Propunerea de achiziție din partea CJ este de 1.140.800 de euro.

Scopul viitoarei stații de tratare a deșeurilor este ”modernizarea sistemului existent și construirea unei instalații de tratare mecano-biologică (TMB) care să fie utilizată pentru tratarea deșeurilor reziduale și a deșeurilor biodegradabile colectate separat din tot județul”

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE VIITOAREA STAȚIE DE SORTARE A DEȘEURILOR

Primarul comunei Cristian, Ioan Seuchea, a postat pe pagina sa de Facebook și pe cea a Primăriei, faptul că nici el, nici locuitorii Cristianului, nu sunt de acord cu construcția stației de sortare a deșeurilor. Printr-o adresă trimisă CJ-ului informează conducerea județului Sibiu că PUZ-ul necesar construcției nu va fi aprobat.

cristian

”Stimați cetățeni,

Nu vă lăsați amăgiți de tot ce citiți pe Internet, în presă sau pe diverse grupuri online cu privire la proiectele inițiate de Primăria Cristian sau despre proiectele în care este implicată comuna Cristian la nivel județean.

Vă asigur că atât eu cât și Consiliul Local Cristian suntem împotriva proiectului de construire a instalației de tratare mecano-biologică cu digestie anaerobă pe teritoriul comunei noastre. Acest proiect are efecte negative atât asupra locuitorilor comunei, cât și asupra companiilor din zona industrială de EST a comunei noastre.

Am aflat de acest proiect al Consiliului Județean Sibiu din presa locală și din ordinea de zi a ședinței extraordinare a CJ din 5.11.2020.

Imediat ce am văzut ordinea de zi, am facut o adresă către Consiliul Judetean Sibiu spre a fi discutată în regim de urgentă în ședința Consiliului Judetean din 05.11.2020, însă aceasta nu a fost inclusă pe ordinea de zi a Consiliului Judetean.

În adresa cu nr. 15485/04.11.2020, puteți citi faptul că noi nu suntem de acord și o sa ne opunem acestui proiect inițiat de Consiliul Județean pe teritoriul comunei Cristian.

Pentru terenul cu CF nr. 110135, deținut de o companie privata (nu de comuna Cristian), a fost emis Certificatul de Urbanism cu numărul 116/21.05.2020 pentru introducerea în intravilan și construirea unui spațiu industrial, conform PUG-ului aprobat (locația terenului fiind in zona industriala de EST a Cristianului, in vecinatatea firmei General Beton). De asemenea pentru introducerea acestui teren în intravilan a existat o consultare publică dar pentru activitatea firmei care deține terenul și nu pentru proiectul de construire a unei stații de tratare mecano-biologica cu digestie anaerobă.

Primăria Cristian o să lupte pe toate căile posibile ca să se asigure că acest proiect nu se realizează pe teritoriul comunei noastre.

Numai bine!”, este mesajul primarului din Cristian, Ioan Seuchea.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.