Zeci de „plimbăreți” amendați miercuri la Sibiu – Nici cei fără mască n-au scăpat de sancțiuni

2.459

În ultimele 24 de ore, 150 de polițiști sibieni și polițiști locali au acționat integrat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu și au desfășurat activități specifice atât în zonele carantinate, cât și în celelalte localități din județul Sibiu, pentru verificarea respectării măsurilor impuse, în context COVID – 19. Au fost sancționați cei care au fost prinși pe străzi fără motiv, dar și cei care nu purtau mască.

„Astfel, cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, au fost controlate 44.061 de persoane, dintre care 36.860 de persoane au fost controlate în filtrele rutiere, 2.686 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurii de izolare / carantină și alte 4.515 de persoane au fost controlate cu privire la respectarea măsurilor în interiorul localităților. De asemenea, au fost verificate 87 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 26.822 de mijloace de transport, dintre care 26.184 în filtre”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Polițiștii au dat amenzi în valoare de 13.250 lei

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 141 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.250 de lei, astfel:

  • 98 de sancțiuni în valoare de 9.250 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și
  • 43 de sancțiuni în valoare de 4.000 de lei de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii locali sibieni au verificat 286 de persoane și au aplicat 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.750 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și alte 2 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

Controalele jandarmilor

În data de 25 noiembrie a.c., peste 190 de jandarmi sibieni și jandarmi din cadrul Grupărilor de Jandarmi Mobile Brașov și Bacău au acționat atât independent cât și în sistem integrat pe raza județului Sibiu în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Jandarmii împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, polițiști din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi, polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu, precum și polițiști de frontieră și polițiști locali au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor dispuse, în filtrele amplasate la intrarea și ieșirea în/din localitățile carantinate, respectiv Sibiu, Cisnădie, Tălmaciu, Mediaș, Avrig și Orlat, cât și în interiorul acestora, ocazie cu care au controlat 36.860 de persoane și 26.184 auto.

Totodată, jandarmii au desfășurat acțiuni de verificare în interiorul zonelor carantinate, astfel fiind controlate 704 persoane, cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse.

În urma desfășurării acțiunilor, 39 de persoane au fost sancționate de jandarmi, pentru nerespectarea măsurilor dispuse, în consecință fiind aplicate 36 de avertismente scrise și 3 amenzi în valoare de 2000 lei.

Persoanele carantinate verificate

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea polițiștii de frontieră au desfășurat acțiuni pe raza Mun. Sibiu, astfel :
– 4 polițiști au efectuat verificări pentru un număr de 174 persoane aflate în carantină și 129 persoane aflate în izolare;
– 8 polițiști au desfășurat activități în filtru control rutier, fiind verificate 1213 autoturisme și 1573 persoane.

În data de 25 .11.2020, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat 2 controale în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19. S-a identificat 1 neregulă și a fost aplicată o sancțiune (avertisment) .

De asemenea echipaje de pompieri militari din cadrul subunităților au continuat desfășurarea pe raza județului Sibiu a acțiunilor de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse și transmiterea acestora prin intermediul sistemului audio.

În data de 25 noiembrie 2020, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 10 controale la unități de procesare și vanzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.