amendă la un restaurant din sibiu unde se servea masa înăuntru
foto: arhivă

În ultimele 24 de ore, 176 de polițiști sibieni și polițiști locali au acționat integrat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu și au desfășurat activități specifice atât în zonele carantinate, cât și în celelalte localități din județul Sibiu, pentru verificarea respectării măsurilor impuse, în context COVID – 19. Un operator economic a primit o amendă de 2.000 lei pentru că a servit patru clienți în incinta unui local, fără să țină cont de restricțiile în vigoare. De asemenea, s-au dat zeci de amenzi celor care nu respectă măsurile privind libera circulație.

„Astfel, cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, au fost controlate 39.804 de persoane, dintre care 33.579 de persoane au fost controlate în filtrele rutiere, 2.838 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurii de izolare / carantină și alte 3.387 de persoane au fost controlate cu privire la respectarea măsurilor în interiorul localităților. De asemenea, au fost verificate 81 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 23.842 de mijloace de transport, dintre care 23.000 în filtre”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Patron de local amendat

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 124 de sancțiuni contravenționale în valoare de 10.500 de lei, astfel:
– 106 sancțiuni în valoare de 6.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și
– 17 sancțiuni în valoare de 2.000 de lei de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație și
– o sancțiune în valoare de 2.000 de lei de lei aplicată unui operator economic pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

Potrivit surselor Ora de Sibiu, sancțiunea de 2,000 de lei a fost dată patronului unui local, care, în ciuda restricțiilor ce se impun la Sibiu, a ținut deschis restaurantul în cauză. Oamenii legii au găsit înăuntru patru persoane care serveau masa. Două dintre ele au primit avertismente scrise, iar alte două câte o amendă în valoare de 500 lei.

Poliția locală a dat amenzi celor care nu au purtat mască

Polițiștii locali sibieni au verificat 771 de persoane și au aplicat 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.750 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și o sancțiune contravențională în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

33.579 persoane verificate de jandarmi

În data de 26 noiembrie a.c., peste 190 de jandarmi sibieni și jandarmi din cadrul Grupărilor de Jandarmi Mobile Brașov și Bacău au acționat atât independent cât și în sistem integrat pe raza județului Sibiu în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

„Jandarmii împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, polițiști din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi, polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu, precum și polițiști de frontieră și polițiști locali au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor dispuse, în filtrele amplasate la intrarea și ieșirea în/din localitățile carantinate, respectiv Sibiu, Cisnădie, Tălmaciu, Mediaș, Avrig și Orlat, cât și în interiorul acestora, ocazie cu care au controlat 33.579 de persoane și 23.000 auto”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Totodată, jandarmii au desfășurat acțiuni de verificare în interiorul zonelor carantinate, astfel fiind controlate 735 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse.

În urma desfășurării acțiunilor, 34 de persoane au fost sancționate de jandarmi, pentru nerespectarea măsurilor dispuse, în consecință fiind aplicate 26 de avertismente scrise și 8 amenzi în valoare de 4000 lei.

Polițiștii de frontieră, acțiuni pe raza muncipiului Sibiu

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea polițiștii de frontieră au desfășurat acțiuni pe raza mun. Sibiu, astfel:
– 4 polițiști au efectuat verificări pentru un număr de 210 persoane aflate în carantină și 139 persoane aflate în izolare;
– 8 polițiști au desfășurat activități în filtru control rutier, fiind verificate 1238 autoturisme și 1523 persoane.

În data de 26 noiembrie 2020, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 9 controale la unități de procesare și vanzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Ultima oră

Comentariul meu