SURSE – S-a cerut oficial prelungirea stării de carantină la Sibiu, Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu

8 20.990

⇓ Ascultă știrea ⇓

Sibiul, Tălmaciul, Cisnădia și Șelimbărul au fost primele localități din județ care au intrat în carantină în data de 16 noiembrie. Carantina a fost instituită pentru o perioadă de 14 zile, timp în care autoritățile au așteptat scăderea numărului de infectări cu noul coronavirus. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, surse au declarat pentru Ora de Sibiu că DSP a înaintat către Institutul Național de sănătate Publică (INSP) o cerere pentru prelungirea carantinei în cele patru localități.

Perioada de carantină a început în data de 16 noiembrie și urmează a se încheia duminică, 29 noiembrie, la ora 00.00. Dar, cel mai probabil, de la aceeași oră va începe a doua perioadă de carantinare. Și asta pentru că DSP Sibiu a cerut prelungirea acesteia pentru cel puțin încă 7 zile. Surse au confirmat pentru Ora de Sibiu că cererea a fost depusă la INSP și se așteaptă răspunsul celor de aici.

Decizia de a cere prelungirea stării de carantină a venit ca urmare a faptului că numărul infectărilor cu coronavirus se menține ridicat. Chiar dacă o parte dintre sibienii au ieșit din statisticile cazurilor active, mult mai mulți le-au completat. Astfel, rata de infectare la mia de locuitori se menține ridicată. Joi, în Sibiu a fost de 11,32 la mia de locuitori, în Șelimbăr 11,65, în Tălmaciu 9,75 și în Cisnădie 8 la mia de locuitori.

 

 

 

 

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
8 Comentarii
 1. Nervosu scrie

  La dracu cu masca și carantina! Sunt inutile. Doar să ne frecați nervii! Să vă pălească buba neagră de guvernanți!

 2. Silviu scrie

  Nu a scazut pt ca e sezonul racelilor obisnuite. Masca e ineficienta. Covid nu exista!

 3. Mihai scrie

  Numa țiganii se fac in romania asta.Doar sa faca bani de pe noi gascanii.

 4. Mihai scrie

  Numa țiganii se fac in romania asta.Doar sa faca bani jegosii de pe noi.

 5. Constantin Brincusi scrie

  DSP Sibiu va rog din toata inima mea , lasati-o dreq de carantina ca nu mai , ma-ti omorat ma-ti daramat , au blocurile din Cisnadie , a cazut Profi ,Penny , Baumu’ , va rog opriti acesta carantina , pana cand vor revenii lucrurile la normal , domane ajuta si zile frumoase!

 6. Nu e relevant scrie

  Carantina nu e o solutie, si n-o sa fie! Teoria spune ca toti o sa luam virusul. Dar e greu cand nu pricepi teoria sa mai aplici si practica. Nu te-ai protejat suficient, ai sistemul imunitar slab, nu crezi in virus si porti masca ca un pietar sub nas, trebuie sa suporti consecintele ca pesoana, pana la capat! Viata e un meci la categoria grea! Si nu e pentru toti!

 7. Nicolae Tarcea scrie

  Oare cum se explica faptul ca la noi la romani totul, dar absolut totul, se rezolva in ultima ora. Suntem la sf. de saptamana, urmeaza o minivacanta pana miercuri, oare factorii decidenti nu puteau lua azi (vineri) o decizie finala in privinta carantinei la Sibiu.

 8. Ion scrie

  normal ca nu a scazut numarul de cazuri daca pe timp de zi e ca si cand nu e carantina…

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.