Petrecăreți din Copșa Mică amendați. Alte sute de sibieni scot bani din buzunar pe timp de pandemie

0 1.757

⇓ Ascultă știrea ⇓

Autoritățile anunță că nu este permisă organizarea niciunui eveniment privat, dar unii se încăpățânează totuși să facă o paranghelie. Cam scump i-a costat distracția pe șase sibieni din Copșa Mică- au fost amendați cu 12.000 de lei pentru participarea, în curtea unui localnic din Copșa Mică, la o petrecere privată. Alți sibieni vor plăti amenzi pentru că nu au purtat masca sau pentru că nu au respectat restricțiile de circulație.

VEZI AICI BILANȚUL ZILEI DE 28 NOIEMBRIE

Cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, au fost controlate 38.271 de persoane, dintre care 35.250 de persoane au fost controlate în filtrele rutiere și 3021 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurii de izolare / carantină. De asemenea, au fost verificate 87 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 34.838 de mijloace de transport, dintre care 25.000 în filtre.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 112 de sancțiuni contravenționale în valoare de 20.500 de lei, astfel:
– 75 sancțiuni în valoare de 4.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și
– 31 sancțiuni în valoare de 4.000 de lei de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație și

Polițiștii locali sibieni au verificat 860 de persoane și au aplicat 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și 3 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

În data de 26 noiembrie a.c., peste 190 de jandarmi sibieni și jandarmi din cadrul Grupărilor de Jandarmi Mobile Brașov și Bacău au acționat atât independent cât și în sistem integrat pe raza județului Sibiu în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Jandarmii împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, polițiști din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi, polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu, precum și polițiști de frontieră și polițiști locali au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor dispuse, în filtrele amplasate la intrarea și ieșirea în/din localitățile carantinate, respectiv Sibiu, Cisnădie, Tălmaciu, Mediaș, Avrig și Orlat, cât și în interiorul acestora, ocazie cu care au controlat 33.579 de persoane și 23.000 auto.

Totodată, jandarmii au desfășurat acțiuni de verificare în interiorul zonelor carantinate, astfel fiind controlate 735 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse. În urma desfășurării acțiunilor, 34 de persoane au fost sancționate de jandarmi, pentru nerespectarea măsurilor dispuse, în consecință fiind aplicate 26 de avertismente scrise și 8 amenzi în valoare de 4000 lei.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea polițiștii de frontieră au desfășurat acțiuni pe raza Mun. Sibiu, astfel :
– 4 polițiști au efectuat verificări pentru un număr de 164 persoane aflate în carantină și 129 persoane aflate în izolare;
– 8 polițiști au desfășurat activități în filtru control rutier, fiind verificate 1528 autoturisme și 1919 persoane.

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.