Zeci de mii de polițiști ”în priză” în minivacanța de 1 decembrie

506

Peste 10.000 de polițiști vor fi la datorie în minivacanță. Din 28 noiembrie până în 1 decembrie vor supraveghea traficul, vor combate faptele antisociale și vor menține ordinea și liniștea publică, scrie emdiafax.ro.

Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI, a spus că în toată țara, polițiștii vor acționa, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Aproape 5.000 de pompieri vor fi la datorie, zilnic, în minivacanța prilejuită de Ziua Națională și de sărbătoarea Sfântului Andrei, salvatorii fiind pregătiți să intervină în orice moment pentru acordarea asistenței medicale de urgență, cât și pentru gestionarea tuturor solicitărilor primite din partea cetățenilor”, anunță Monica Dajbog.
Inspectoratul General de Aviație al MAI are la dispoziție 14 elicoptere pentru misiuni de ordine publică și aeromedicale, inclusiv pentru transportarea plasmei hiperimune și a pacienților confirmați cu SARS-CoV-2.

În minivacanță, 6.000 de jandarmi vor fi în teren pentru asigurarea unui climat de liniște și siguranță, precum și pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite.

De asemenea, Jandarmeria Română, prin structurile specializate de intervenție montantă, va acorda o atenție deosebită zonelor care prezintă riscuri pentru siguranța turiștilor, 250 de jandarmi montani fiind pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.