VIDEO FOTO Mercenarul sibian Horațiu Potra, trimis în judecată după ce l-a amenințat pe directorul Romgaz

43.347

Horațiu Potra a devenit cunoscut în anul 2010, când în urma unor descinderi ale polițiștilor și procurorilor DIICOT, în casa acestuia s-a descoperit un adevărat arsenal de luptă, iar Potra a fost găsit dormind cu un pistol încărcat sub pernă. Numele lui Potra a fost apoi asociat cu antrenamentele mercenarilor din Africa și de răpirea românului Ionuț Gherguț în Burkina Faso. Acum Potra va da din nou nas în nas cu judecătorii, de această dată pentru șantaj și amenințare.

VEZI AICI CINE ESTE HORAȚIU POTRA ȘI CE PROBLEME A AVUT CU LEGEA

Conform SpyNews, Horațiu Potra a fost trimis în judecată după ce în februarie i-a trimis mesaje de amenințare directorului Romgaz, Adrian Volintiru.

La acea vreme Potra i-a scris: ”Bună ziua domnul Director, vă dorim noroc în afaceri cât și pe postul ocupat politic. Ai uitat regula, când trăiești bine, trebuie să înapoiezi ceva. Nu respecți ce promiți, ai uitat cine te-a pus acolo. O să-ți aducem aminte rapid! Sperăm că-ți place pădurea din Bazna sau Blăjel la fel cum îți plac femeile. O să facem o plimbare să te familiarizezi, sunt locuri ascunse greu de accesat! Fii înțelept, profită de piscina hotelului vecin Expro și nu ne pune să ne deplasăm în Transilvania că-i de rău pentru tine și cei dragi! Succes!”, a fost primul mesaj transmis din mașina lui Potra. Iar al doilea a fost mai sec: „Venim acum!”

mesaj potra

Numărul de telefon de la care au plecat amenințările a fost identificat prin triangulație de polițiștii Direcției Operațiuni Speciale și localizat în automobilul lui Horațiu Potra.

potra
Horațiu Potra (stânga) l-a amenințat și șantajat pe Adrian Volintiru, directorul Romgaz

RISE Project a dezvăluit în 2012 că fostul legionar cu cetățenie româno-franceză este implicat în mai multe operațiuni militare pe continentul african, precum și în trafic de armament sau diamante. Parte din bani au fost spălați prin Biserica Ortodoxă Română.

Legătura șui Potra cu directorul Romgaz trece pe la angajatorul său, Frank Timiș, un milionar român cu afaceri controversate în Africa.

RISE a aflat însă că se află în discuții cu Romgaz, pentru un contract care vizează creșterea producției de gaze, cu ajutorul unei tehnologii noi. Născut la Borșa, Maramureș, magnatul minier își petrece majoritatea timpului în Africa, acolo unde ultimii ani i-au adus sute de milioane de euro. Prin holdingul său, Timiș Corporation, și alte zeci de companii-paravan, Timiș a acaparat, pe rând, zăcăminte uriașe din Senegal, Sierra Leone, Coasta de Fildeș, Gambia, Liberia, Niger și Burkina Faso.

horatiu potra
Foto Facebook

Altfel spus, corupea autoritățile și primea resurse strategice: de la petrol și gaze, la diamante și aur. Companiile sale sunt cotate pe bursele alternative din Canada și Anglia. În România anilor 90, a pus la cale afacerea Roșia Montană. Rezervele dovedite de gaze ale țării sunt îmbătrânite, iar specialiștii apreciază că se vor epuiza în decurs de 15 ani. În sensul acesta, e nevoie de investiții masive pentru descoperirea și exploatarea altor pungi de gaze. Sau, alternativ, folosirea unor tehnologii moderne pentru a eficientiza extracția în zăcămintele actuale.

Spre exemplu, zăcămintele considerate epuizate pot furniza cantități semnificative de gaze în continuare, însă actualele tehnologii sunt depășite. Producătorii privați sunt reticenți să investească într-un cadru fiscal impredictibil. Specialiștii în energie dau ca exemplu în acest sens legea offshore, precum și OUG 114/2018 privind supraimpozitarea companiilor energetice, promovată de tandemul Dragnea-Vîlcov și adoptată prin Guvernul Dăncilă.

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Dracu scrie

    Articol scris la misto cu informatii false si eronate.
    Probabil la „comanda”.

    Horatiu e un domn in adevaratul sens al cuvantului, nu se incurca cu asa ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.