Directorul demisionar de la DSP Sibiu, numit director medical la Spitalul TBC

2.254

Fostul director de la DSP Sibiu, Gabriel Budescu, a fost numit director medical al Spitalului TBC, la două săptămâni după ce a demisionat din funcție, invocând motive de sănătate, potrivit USR Sibiu, scrie MEDIAFAX.

„Fără publicarea anunțului de post vacant pe site-ul instituției, fără concurs, Dr. Budescu se întoarce într-o poziție de conducere a unei instituții publice din județ”, au scris luni reprezentanții USR pe pagina de Facebook.

Aceștia cer oprirea politizării instituțiilor publice. „În plină pandemie și în mijlocul unui scandal național privind politizarea instituțiilor publice, singura grijă a Guvernului este să își pună oamenii în poziții cheie. Considerăm că este o lipsă totală de respect față de sibieni ca aceste <rocade politice> să continue”, a declarat Marius Vulcan, candidat USR PLUS Sibiu.

Potrivit postării USR, Gabriel Budescu este membru PNL și a condus timp de 10 ani Direcția de Sănătate Publica, iar înainte a fost manager al Spitalului Clinic Județean Sibiu. „Deși demisia din 13 noiembrie (a.c.) are la bază motive medicale, Dr. Budescu <se face bine> pentru o rocadă politică ce îi va asigura liniștea înaintea pensionării”, au mai scris reprezentanții USR.

Aceștia au publicat și o cronologie a evenimentelor:

„Octombrie – noiembrie – administrare dezastruoasă a crizei sanitare
13.11.2020 – demisia din funcția de director DSP, motivată medical
30.11.2020 – numirea în funcția de director al Spitalului TBC Sibiu, <tratat> de partid”.

După demisia lui Gabriel Budescu, la conducerea DSP Sibiu a fost numit colonelul Daniel Chelcea, fost director medical la Spitalul Militar de Urgență Sibiu.

Sursa: MEDIAFAX

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Valeria Valeanu scrie

    Politizare a fost, este si probabil va fi si in viitor! Aceasta politizare a sanatatii este insa extrem de grava si se reflecta in proasta calitate a serviciilor medicale, din ce in ce mai proasta! Incompetenti, habarnisti, grobieni si tulburati mintali conduc sanatatea numai pe criterii politice!
    Apropo pe dr Grosu il puneti ministrul sanatatii?! Sau il lasati sa distruga in continuare ce a mai ramas bun din spitalul judetean! Ce ziceti dna vp Raluca Turcan?! Este exponentul dv si al castigatoarei Campean atat dr Grosu cat si dr Budescu etc etc Cu cat esti mai obedient si ai rezultate dezastroase cu atat ajungi mai bine! Si saracul pensionar avea nevoie de un salariu! Vremurile sunt grele!Dar sibienii au votat! Asa ca acum culegeti roadele luati sanatate cu zahar pudra!
    In tara asta pana si presedintele vorbeste singur apropo de politizare si competente! Deci trebuie sa ne asumam “ cainii latra caravana trece”

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.