Iohannis despre reîntoarcerea elevilor la școală – ”Elevii și părinții pierd mult

0 1.871

⇓ Ascultă știrea ⇓

Președintele Klaus Iohannis a declarat că elevii se vor putea reîntoarce în sălile de clasă atunci când se vor putea asigura condițiile pentru ca ei să fie în siguranță, ceea ce acum nu este cazul, scrie mediafax.ro

Iohannis a spus, într-o conferință de presă, că recomandările OMS privind cursurile față în față trebuie citite până la capăt. Astfel, spune președintele, este recomandat ca elevii să meargă la școală dacă pot fi asigurate măsurile ca ei să fie în siguranță.

„Cert este că elevii și părinții pierd mult prin faptul că nu se pot desfășura orele fizic, la clasă. Însă aceste recomandări trebuie citite până la capăt. Sigur, recomandările sunt să meargă elevii la școală atunci când pot fi asigurate măsurile care îi țin în siguranță. Deci atunci când este posibil să meargă în condiții de siguranță. În condițiile în care la noi în țară rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi nici create, nici garantate și pentru a proteja și copiii, și familiile lor, din păcate este necesar să se facă învățământ online”, a spus Iohannis.

Președintele a precizat că elevii se pot întoarce cu atât mai repede la școală, cu cât măsurile de protecție sunt respectate de către toți cetățenii.

„Este o ecuație destul de simplă, ușor de înțeles. Știu că nu este întotdeauna ușor de respectat, dar va garantez: merită”, a mai spus Iohannis.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.