Înapoi în trecut – Cum a fost marcată Ziua Națională la Sibiu înainte de pandemie

0 354

⇓ Ascultă știrea ⇓

1 Decembrie, Ziua Națională a României va fi marcată într-un mod deosebit în acest an din cauza contextului epidemiologic actual. Nu se organizează nicio paradă militară, nici un concert și nici o petrecere.

Ziua Națională a României, este o zi specială pentru fiecare român. Anul acesta, marea sărbătoare va fi marcată doar în inimile și în sufletele românilor. În schimbul evenimentelor remarcabile devenite tradiție, anul acesta ne rămâne doar să ne transmitem mesaje de la mulți ani și să ne amintim de momentele frumoase din anii trecuți.

Înapoi în trecut. Cum a fost marcată Ziua Națională în 2019

De 1 Decembrie 2019, sibienii au participat la o serie de activități dedicate Marii Uniri. Manifestările au început încă de dimineață cu ceremonii militare, defilarea gărzilor de onoare și concerte. Ceremonia a debutat la ora 9.30, cu Ceremonia militară religioasă de coroane și jerbe de flori la „Monumentul Ostașului din toate timpurile” din fața Cercului Militar Sibiu. Apoi, în jurul orei 11.00, sibienii au asistat la Ceremonia militară cu defilarea gărzii de onoare și a trupelor, pe B-dul Corneliu Coposu. În final, toți cei prezenți „au dat mână cu mână” și au început Hora Unirii în Piața Unirii.

1 decembrie 2019 sibiu parada 1

1 decembrie 2019 sibiu parada 3

1 decembrie 2019 sibiu parada 4

1 decembrie 2019 sibiu parada 5

1 decembrie 2019 sibiu parada 6

1 decembrie 2019 sibiu parada 7

1 decembrie 2019 sibiu parada 8

În același timp, în parcarea Teatrului Național „Radu Stanca”, a avut loc expoziția tehnică militară, de la ora 10.00. De la ora 12.30, până la ora 15.00, la Sala Transilvania, s-a desfășurat Spectacolul Extraordinar „Noi suntem români”, susținut de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”.

Pe lângă toate evenimentele menționate, sibienii dar și cei care vizitau Sibiul, au avut oportunitatea de a savura un pahar de vin fiert la Târgul de Crăciun, de a merge la teatru sau la film, sau pur și simplu de a ieși cu prietenii în oraș, la un restaurant. Anul acesta, suntem privați de aceste plăceri, cel mai important lucru rămânând siguranța și sănătatea noastră și a celor din jur.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.