interzis la călătorii în italia celor care nu sunt vaccinați anti covid
FOTO: Getty Images

Italienii care se vor vaccina anti covid 19 vor fi înregistrați, iar permisele pe care le vor primi vor putea fi folosite pentru a  călători atât în interiorul Italiei, cât și în exterior, scrie digi24.ro

Planul strategic pentru vaccinarea anti-Covid, care va fi prezentat miercuri în Parlament de către ministrul Sănătății Roberto Speranza, include și o secțiune referitoare la permisul care le oferă italienilor posibilitatea de a călători dintr-o regiune în alta și peste hotare, permis care se va elibera după vaccinare, potrivit Il Giornale.

Cine va primi vaccinul în Italia
Guvernul italian speră să se poată vaccina cât mai mulți oameni, într-un timp foarte scurt, începând cu luna ianuarie. Operațiunea ar putea fi începută cu vaccinul Pfizer – 3,4 milioane de doze pentru 1,7 milioane de persoane – care va ajunge în 300 de spitale și azile de bătrâni.

Planul strategic prevede că primii vaccinați vor fi toți lucrătorii din sistemul de sănătate, apoi angajații din azilurile de bătrâni. Campania va continua cu vaccinarea persoanelor de peste 80 de ani, apoi a celor peste 75 și se va continua apoi cu grupele de vârstă din ce în ce mai mici.

În același timp, vor fi vaccinați și tineri, care, însă, suferă de afecțiuni care îi fac vulnerabili în fața virusului.

Permis pentru deplasări și călătorii
Toți subiecții vaccinați ar trebui incluși într-un registru special, o bază de date care va fi utilă în primul rând pentru monitorizarea potențialelor reacții adverse. În al doilea rând, același registru va fi utilizat și pentru eliberarea permiselor care ar putea fi necesare pentru călătoriile în țară și străinătate. În acest sens, la câteva săptămâni după vaccinare, se vor efectua teste serologice pentru a verifica dacă vaccinul administrat a avut efectul dorit, și anume producerea de anticorpi împotriva Covid. În caz contrar, vaccinarea va trebui repetată, cel mai probabil cu un alt produs.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

 1. sunt nebuni
  sper ca permisele astea (care probabil 100% contravin drepturilor omului – pt ca e o diferenta intre a-ti fi interzos sa te deplasezi in propria tara si a-ti fi interzis sa intri in alta) sa fie introduse cand orice om din italia isi va putea face vaccin in orice zi. altfel, mama, mama…
  si registrele alea probabil sunt super ilegale,in functie de ce data vor fi trecute in ele
  as face vaccinul, dar nu sunt deloc de acord cu amenintarile astea
  sunt destui oameni care si le fac voluntar
  iar daca cei nevaccinati pot favoriza mutatii care sa faca ineficiente vaccinurile (pe toate, nu doar o parte!) , lucrul asta trebuie dovedit 100%.
  nu iei libertatea oamenilor pe niste supozitii.

 2. Din titlul articolului intelegem ca nu putem pleca in Italia – din Romania de exp – fara a fi vaccinati. De fapt e vorba de italienii care se vor vaccina si vor circula in alte tari…puteati adauga „interzis…pentru persoanele din Italia”…