medicul șef de boli infecțioase din sibiu cere ajutor - e nevoie de un modul exterior

Șefa Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu apelează la ajutorul prietenilor pentru a cere un modul exterior, în așa fel încât 12 paturi să poată fi păstrate pe secție.

Medicul şef al Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, Victoria Bîrluţiu, cere salvarea a 12 paturi pentru bolnavii cu COVID-19 din saloanele care ar urma să fie golite de pacienţi, pentru ca acolo să se poată echipa şi dezechipa personalul secţiei, potrivit unei postări pe pagina personală de Facebook.

„Nu mi-am imaginat că voi scrie vreodată că am nevoie de ajutorul vostru, prieteni. O clădire veche, indiferent cât de renovată e, nu asigură circuite normale într-o pandemie. Asta se întâmplă cu secția Boli Infecțioase Sibiu, necesitând sacrificarea a 12 paturi pentru pacienți, pentru separarea circuitelor. Dacă am avea un modul exterior, ar rămâne aceeași capacitate de spitalizare. Oare mă puteți ajuta?”, întreabă șefa Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, dr Victoria Bîrluțiu.

Practic, dacă secția ar avea un modul exterior, ar putea păstra în secție 12 paturi.

„Chiar am nevoie, un modul similar celui din spatele urgenței”, scrie apoi medicul sibian, întrebat de ce ajutoare are nevoie concret.

Luni, rata de infectare a scăzut în județul Sibiu la 6,82 la mie. în timp ce în orașul Sibiu la 10,18.

Sursa: Mediafax

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

 1. Asemenea solicitări nu se trivializează fac pe Facebook ! ! !
  Respectiva nu arată niciun pic de respect conducerii și superiorilor, fie nu știe ce îneamnă ierarhia.
  Cam pierde timpul pe facebook solicitând bani în loc să trateze bolnavii. Să-i ferească D-zeu pe sibieni să ajungă să fie tratați la ea pe secție…cam multe articole prin presă care arată cât suferă bolnavii din județean.

  Respectiva Facebook-ăriță, cred că ar putea să cumpere, din banii ei, destule containere dacă îi pasă chiar atât de mult.

 2. Normal era să facă o solicitare către direcțiune și consiliul de administrație al spitalului, care la rândul lor cereau finanțare de la Consiliul Județean.
  Asemenea cereri nu se fac pe Facebook ! ! ! Respectiva nu arată niciun pic de respect conducerii și superiorilor. Astfel de solicitări nu se trivializează pe Facebook.
  Probabil ea confundă rețelele sociale cu un fel de stabor, iar dacă această specie pierde timpul pe facebook în loc să trateze bolnavii, ei bine!, directorii și reprezentanții CJ Sibiu nu au timp de rețele sociale.

  La ce salariu are respectiva Facebook-ăriță, cred că ar putea să cumpere destule containere dacă îi pasă chiar atât de mult. (noi cei din interior știm cu toți ce fel de om este)

 3. Foarte bine ca ati cerut public ajutor pt ca este in beneficiul pacientilor si personalului. Chiar daca reiese clar ca managerul si autoritatile sunt zero barat felicitari pt apel. Si sper ca fiecare cetatean sa ii scuipe intre ochi pe aia care trebuiau sa ia masuri, din martie incoace ce au pazit?

 4. Rolul unui medic sef nu este sa ceara public dotari absolut necesare! Traim intr-o societate total viciata de politrucii care conduc spitalul impreuna cu cei care ii manipuleaza si isi bat joc constant de sanatatea populatiei! Aceasta politizare la sange a institutiilor a dus la situatia de acum si va fi din ce in ce mai rau!
  Medicul sef trebuie sa fie un bun administrator care sa stie sa ceara managerului ceea ce e nevoie pt a-si desfasura profesia in conditii optime in interesul pacientului! El trebuie sa isi foloseasca toata capacitatea pentru a da eficienta maxima in interesul bolnavului nu pentru a face sarcinile managerilor politruci platiti din banul public si nu putin!
  Stimata dna dr ati muncit cat 100 de doctori zilnic avand in centrul preocuparilor dv pacientul! Respect! Folositi-va energia in continuare pentru pacient! E mare nevoie!
  Politrucii, habarnistii, obedientii platiti bine sa rezolve!!
  DEMISIA dr Grosu ca director medical trebuia demult sa ridicati aceasta problema managerului! Inca din martie cand era previzionat al 2 lea val! Trebuia facute circuitele cu zone care nu necesitau bani multi dar cereau creier !Dar sunteti un habarnist obedient si grobian tinut in functie ca sa distrugeti spitalul!

 5. dupa ce ca stam izolati si terorizati, cu masti purtate absurd in aer liber, unde riscul e zero (iar daca ar fi virusul in aerosoli, oricum mastile ajuta doar impotriva picaturilor), suntem tratati ca niste infractori, sa trebuiasca sa completam hartii ca sa avem orice libertate de miscare, si toate astea ca sa nu se aglomereze spitalele, veniti si ne mai cereti si bani in plus fata de impozitele si contributiile pe care le platim?!
  cereti de la UE, din alea 80 de miliarde.
  am donat destul in primavara, nu o mai fac. am muncit destul pt banii aia.