Bilanțul amenzilor de 1 Decembrie la Sibiu – Cele mai multe sancțiuni, pentru cei fără mască și „plimbăreți”

2.109

De Ziua Națională a României, 158 de polițiști sibieni și polițiști locali au acționat integrat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu și au desfășurat activități specifice atât în zonele carantinate, cât și în celelalte localități din județul Sibiu, pentru verificarea respectării măsurilor impuse, în context COVID – 19. De 1 Decembrie, s-au dat sute de amenzi, în special persoanelor prinse fără mască de protecție, dar și celor care au ieșit la plimbare fără declarație pe propria răspundere.

„Cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, 28.457 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor privind deplasarea/circulația în localitățile/zonele carantinate și 2.440 persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurii de izolare / carantină. De asemenea, au fost verificate 57 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 18.973 de mijloace de transport, din care 17.942 în filtrele rutiere”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Peste 90 de amenzi pentru cei fără mască și pentru „plimbăreți”

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 92 de sancțiuni contravenționale în valoare de 18.250 de lei, astfel:

  • 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea;
  • 77 de sancțiuni contravenționale în valoare de 7.750 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și
  • 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.500 de lei de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

Poliția Locală a verificat 566 de persoane

Polițiștii locali sibieni au verificat 566 persoane și au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.000 de lei, astfel:

  • 2 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și
  • o sancțiune contravențională în valoare de 500 de lei pentru aplicată unei persoane fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții
  • 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

40 de persoane sancționate de jandarmi

În data de 1 decembrie a.c., peste 140 de jandarmi sibieni și jandarmi din cadrul Grupărilor de Jandarmi Mobile Brașov și Bacău au acționat atât independent cât și în sistem integrat pe raza județului Sibiu în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

„Jandarmii împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, polițiști din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi, polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu, precum și polițiști de frontieră și polițiști locali au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor dispuse, în filtrele amplasate la intrarea și ieșirea în/din localitățile carantinate, cât și în interiorul acestora, ocazie cu care au controlat 24.765 de persoane și 17.942 auto. Totodată, jandarmii au desfășurat acțiuni de verificare în interiorul zonelor carantinate, astfel fiind controlate 843 de persoane, cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse”, mai spune Andreea Ștefan.

În urma desfășurării acțiunilor, 40 de persoane au fost sancționate de jandarmi, pentru nerespectarea măsurilor dispuse, în consecință fiind aplicate 36 de avertismente scrise și 4 amenzi în valoare de 2000 lei.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea polițiștii de frontieră au desfășurat acțiuni pe raza Mun. Sibiu, astfel:
– 2 polițiști au efectuat verificări pentru un număr de 188 persoane aflate în carantină și 140 persoane aflate în izolare;
– 6 polițiști au desfășurat activități în filtru control rutier, fiind verificate 823 autoturisme și 963 persoane.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.