SONDAJ ALEGERI – PNL conduce în preferințe, PSD vine puternic din spate. Cum stau restul partidelor

0 1.643

⇓ Ascultă știrea ⇓

PNL ar avea 33% din voturi duminică, arată datele ultimului sondaj IRSOP. Sociologii constată că, deși conduce, PNL nu a mai crescut în ultimele săptămâni În preferințele votanților. PSD vine puternic din spate, scrie MEDIAFAX.

PSD ar avea 30% din voturi. IRSOP spune că social democrații au cei mai mulți votanți de peste 65 de ani, care spun că le este frică să nu se contamineze cu COVID-19 în secția de vot, așa că ar putea rămâne duminică acasă. La disntanță mare de cele două partide se află USR PLUS, care ar avea 17% din voturi.

PRO România și UDMR sunt la limita de a trece pragul cu 7% și respectiv 5% din voturile respondenților. PMP rămâne sub pragul de 5% necesare pentru a accede în parlament, cu 3% din voturile respondenților.

Sociologii IRSOP constată că o viitoare formulră de guvernale PNL cu USR PLUS ar avea nevoie de parteneri suplimentari. De altfel, orice coaliție care include UDMR pierde din sprijinul popular.

Există câțiva factori care pot influența votul, iar cel mai important este sentimentul românilor că situația economică se îmbunătățește. 90% din respondenți spun că situația economică este neschimbată sau mai proastă prin comparație cu anul trecut.

Un alt factor care influențeaza votul sunt așteptările economice descuranjante.

De asemenea, sondajul IRSOP mai arată că 68% din respondenți vor un alt premier și mai puțin de jumătate (48%) cred că Klaus Iohannis face o treabă bună în funcția de președinte.

Sondajul a fost realizat și finanțat de IRSOP pe un eșantion de 1.004 persoane în perioada 22-28 noiembrie. Metoda folosită este interviul telefonic, iar marja de eroare este +/-3%.

Sursa: MEDIAFAX

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.