Băncile viitorului au ajuns în Piața Mică – Sunt dotate cu panouri fotovoltaice și îți poți încărca telefonul la ele

3 3.428

⇓ Ascultă știrea ⇓

Primăria Sibiu a dotat noua zonă pietonală din Piața Mică, din jurul Casei Artelor, cu bănci venite din „viitor”. Acestea sunt prevăzute cu panouri fotovoltaice, iar sibienii își pot încărca smartphone-urile la ele.

„În nouă zonă pietonală din Piața Mică, în jurul Casei Artelor, am înlocuit băncile cu o variantă mai modernă și mai smart. Atunci când vom putea ieși din case, sibienii și turiștii vor avea la dispoziție cinci bănci cu prize pentru încărcarea dispozitivelor mobile, mai comode și mai plăcute ca aspect”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu. banci Piata Mica 2

Din cele cinci bănci recent amplasate în Piața Mică, trei își produc singure electricitatea necesară pentru încărcarea dispozitivelor mobile fiind prevăzute cu panouri fotovoltaice pe șezutul băncii. Acestea sunt dotate și cu un dispozitiv pentru încărcarea wireless a dispozitivelor mobile. Celelalte două bănci sunt conectate la rețeaua de electricitate și dotate cu prize USB pentru încărcare. În prezent se lucrează încă la punerea în funcțiune a acestor dispozitive, facilitățile de încărcare urmând să fie active începând de sâmbătă, 5 decembrie. banci Piata Mica 1

Băncile sunt fabricate în Cehia din oțel, acoperit cu lemn tropical și sticlă, potrivite ca aspect unui centru istoric. Costul achiziției a fost de 82.000 de lei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
3 Comentarii
  1. Nistor Alexandru scrie

    82.000 lei…adica…undeva spre 20.000 euro ? 5 banci…pe bune ?? Oamenii umbla disperati cu incarcatorul la mobil, pentru a beneficia de pe urma acestor banci ?? …chiar ca prostie ! Cu cel mult jumatate din aceasta suma, se putea realiza alt fel de banci, nu ne aparat „ale viitorului”. Si daca tot suntem la capitolul „PENTRU UN ADEVARAT CENTRU ISTORIC”, atunci de ce in Piata Mare, ne ia ochii, acea sigla „SPARTAN” ?????

  2. Raluca scrie

    Foarte frumos,bravo Sibiu,mereu tot mai aproape ca in strainatate.!

  3. Lulu scrie

    Astia cheltuie banii aiurea: banci cu fotovoltaice, filtre pe stalpi,…. inconștientă crasă sau prostie.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.