Prima tranșă de vaccin anti-covid de un milion de doze ajunge în România la începutul anului viitor

0 622

⇓ Ascultă știrea ⇓

Președintele Klaus Iohannis a spus, joi seară, după ședința CSAT, că este foarte posibil ca la începutul anului viitor România să beneficieze de prima tranșă de vaccin împotriva noului coronavirus, de aproximativ un milion de doze, scrie MEDIAFAX.

„În cadrul ședinței extraordinare a CSAT a fost aprobată Strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus. Am dorit să fie o campanie foarte bine pregătită și strategia este una foarte bine lucrată. În prealabil a fost abrobată de Guvern, iar acum de CSAT”, anunță președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului precizează că „este foarte posibil” ca la începutul anului viitor România să beneficieze de prima tranșă de vaccin, de aproximativ un milion de doze, de care va beneficia întreg personalul medical și persoanele din gupele de risc. „Vaccinarea este sigură, vaccinarea este eficientă, vaccinarea se face planificat. E foarte important de știut că aceste tipuri de vaccin sunt sigure, eficiente, la cel mai înalt standard european. Am aflat că intenția de vaccinare e la un grad foarte mare. Se pare că deja persoanele din zona medicală doresc în proporție de 80% să se vaccineze. E posibil ca până în vară să terminăm această primă campanie de vaccinare. (…) Suntem bine pregătiți. Așteptăm vaccinurile”, spune Iohannis.

Președintele Iohannis se declară „foarte mulțumit de munca depusă de Ministerul Sănătății”. „Abia aștept să vină vaccinul și să terminăm cu acească campanie, să ne apucăm de reconstrucție, să repornim economia și să reajungem la normalitate”, conchide șeful statului.

Klaus Iohannis a vizitat un centru de vaccinare instalat la Romexpo.

Sursa: MEDIAFAX

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.