Arafat anunță că se redeschid piețele – Vineri aflăm cum vor funcționa acestea

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că vineri urmează să apară un ordin al ministrului Sănătății și al altor miniștri în baza căruia vor fi deschise piețele la interior, scrie MEDIAFAX. Documentul va reglementa modul în care vor funcționa piețele începând de sâmbătă.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat într-o conferință de presă că ordinul ministrului Sănătății va fi publicat vineri seara. Documentul trebuie să reglementeze activitatea în piețele din spații închise.

„Referitor la hotărârea de guvern aprobată, primul aspect este eliminarea măsuri de suspendare a activității piețelor agroalimentare în spații închise. Urmează să fie publicată astăzi un ordin al ministrului sănătății, un ordin comun cu alte ministere care au competențe în acest domeniu, prin care se va stabili care este modalitatea în care se va desfășura activitatea în interiorul piețelor redeschise și, bineînțeles, un punct de vedere al sănătății publice, cum o să fie modul în care va fi circulația, care vor fi regulile de sănătate publică în interiorul piețelor respective”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat

Întrebat fiind dacă vor fi măsuri suplimentare în piețe, Raed Arafat că acestea vor fi stabilite de specialiștii ministerelor.

„Am explicat că astăzi urmează să se emită un ordin al ministrului sănătății comun cu celelalte ministere care au competență. Vor fi stabilite toate aspectele care se referă la modul în care se va desfășura activitatea în interiorul pieței, vor fi măsuri stabilite în ordinul ministrului sănătății, da”, a precizat Raed Arafat.

Sursa: MEDIAFAX

pietepiete inchideraed arafatredeschidere piete inchise
Comentarii (0)
Comentează