Aproape 15.000 de mașini verificate de jandarmi joi la Sibiu

1.402

În ultimele 24 de ore, 161 de polițiști sibieni și polițiști locali au acționat integrat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu și au desfășurat activități specifice atât în zonele carantinate, cât și în celelalte localități din județul Sibiu, pentru verificarea  respectării măsurilor impuse, în context COVID – 19.

„Astfel, cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, 27.998 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor privind deplasarea/circulația în localitățile/zonele carantinate și 1.955 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurii de izolare / carantină. De asemenea, au fost verificate 99 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 20.876 de mijloace de transport, dintre care 14.485 în filtrele rutiere”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Polițilștii sibieni au dat amenzi de 9.500 lei

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 88 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.500 de lei, astfel:

  • 68 de sancțiuni contravenționale în valoare de 6.250 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție
  • 20 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.250 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

Și polițiștii locali sibieni au verificat 65 de persoane și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei, dintre care 6 sancțiuni pentru neportul măștii sanitare și 4 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

Aproape 30.000 de persoane verificate de jandarmi

În data de 3 decembrie a.c., peste 150 de jandarmi sibieni și jandarmi din cadrul Grupărilor de Jandarmi Mobile Brașov și Bacău au acționat atât independent cât și în sistem integrat pe raza județului Sibiu în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

„Jandarmii împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, polițiști din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi, polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu, precum și polițiști de frontieră și polițiști locali au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor dispuse, în filtrele amplasate la intrarea și ieșirea în/din localitățile carantinate, cât și în interiorul acestora, ocazie cu care au controlat 27.998 de persoane și 14.485 auto”, mai spune Ștefan.

Totodată, jandarmii au desfășurat acțiuni de verificare în interiorul zonelor carantinate, astfel fiind controlate 587 de persoane, cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse.

În urma desfășurării acțiunilor, 46 de persoane au fost sancționate de jandarmi, pentru nerespectarea măsurilor dispuse, în consecință fiind aplicate 35 de avertismente scrise și 11 amenzi în valoare de 7500 lei.

Personalul SPF Aeroport Sibiu face verificări

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea polițiștii de frontieră au desfășurat acțiuni pe raza Mun. Sibiu, astfel:

– 4 polițiști au efectuat verificări pentru un număr  de 129 persoane aflate în carantină și 112 persoane aflate în izolare;

– 8 polițiști au desfășurat activități în filtru control rutier, fiind verificate 1445 autoturisme și 1880 persoane.

În data de 3 decembrie 2020,inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr 10 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.