Guvernul anunță relaxarea restricțiilor – Piețele se deschid iar votanții pot circula fără declarație în ziua alegerilor

0 2.086

⇓ Ascultă știrea ⇓

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus relaxarea unor restricții începând cu acest weekend. Printre măsurile anunțate deja de autorități, care sunt propuse de CNSU și urmează să fie aprobate astăzi în ședința de guvern se numără deschiderea piețelor și ridicarea restricților din zonele carantinate în ziua de duminică, pentru ca oamenii să poată să meargă să voteze.

Piețele se redeschid, iar restricțiile de circulație pe timp de noapte în perioada alegerilor vor fi relaxate, potrivit unei hotărâri de Guvern care va fi aprobată în ședința de vineri, scrie Mediafax.

„Hotărârea CNSU a trecut. Sunt două măsuri principale. Piețele închise care vor fi redeschise cu condiția emiterii unui ordin comun Ministerul Sănătății, ANSVSA și Ministerul Lucrărilor Publice. A doua măsură e pentru ziua votului, unde avem două situații, Pentru toți cetățenii cu drept de vot există libertate de mișcare între 5 dimineață în data de 6 decembrie și 1 dimineața în 7 decembrie, iar pentru membrii BEC, observatori, candidații și personalul tehnic și auxiliar care participă la procesul de vot nu vor fi supuși restricțiilor de circulație între 23.00 și 5.00 pe baza documentului justificativ. Pentru zonele carantinate care sunt sub carantină se va emite o reglementare care să prevadă exact aceste excepții”, spune secretarul de stat Raed Arafat.

El precizează că votanții izolare sau carantină la domiciliu trebuie să solicite urna mobilă.

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să trimită ordinul comun pentru redeschiderea piețelor imediat spre publicare în Monitorul Oficial.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.