Peste 842.000 de buletine de vot distribuite în județul Sibiu – Cum votează sibienii aflați în carantină

0 574

⇓ Ascultă știrea ⇓

Pregătirile pentru alegerile parlamentare sunt pe ultima sută de metri. Instituțiile cu atribuții în combaterea răspândirii virusului SARS CoV-2 au luat măsurile necesare astfel încât alegerile parlamentare să se desfășoare în siguranță, iar sănătatea cetățenilor să nu fie afectată. În județul Sibiu, s-au cumpărat peste 1.000 de litri de dezinfectant. Peste 842.000 de buletine de vot urmează să fie distribuite sâmbătă în secții.

Până în acest moment, conform calendarului privind organizarea alegerilor din 6 decembrie 2020, Instituția Prefectului județul Sibiu a desfășurat o serie de activități, urmând ca sâmbătă, 5 decembrie a.c. începând cu ora 11:00 să fie distribuite către secțiile de votare buletinele de vot și celelalte materiale necesare desfășurării alegerilor.

Pentru cele 376 de secții de votare din județul Sibiu s-au achiziționat 1.100 de litri de dezinfectant, 40.000 de perechi de mănuși și 150.000 de măști. Se vor distribui 1880 de stampile cu inscripția ”VOTAT” și 842.600 de buletine de vot din care 421300 – camera deputaților și 421300 – senat. La nivelul județului Sibiu, bugetul alocat pentru alegerile parlamentare este de 5.744.000 lei

În ceea ce privește exercitarea dreptului de vot a persoanelor aflate în izolare sau carantină, conform Deciziei nr 40 republicată a Biroului Electoral Central, acestea pot depune cereri pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale.

„Dreptul la vot, este un drept constituțional, pentru care înaintașii noștri au luptat cu prețul vieții. Este un drept pe care românii îl au și totodată avem obligația morală să îl exercităm. Pandemia ne-a încercat și ne încearcă pe toți zi de zi, dar cu toate acestea trebuie să ne gândim și la viitorul nostru și al copiilor noștri. Să mergi la cumpărături este o necesitate, așa este și mersul la vot: o necesitate. În județul Sibiu s-au luat toate măsurile de siguranță sanitară, astfel încât sănătatea cetățenilor să fie în siguranță”, transmite Mircea Crețu, prefectul județului Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.