VIDEO FOTO: Vântul ia pe sus acoperișurile și smulge copacii din rădăcini la Sibiu – Intervin pompierii

0 3.184

⇓ Ascultă știrea ⇓

Sibiul se află, până la ora 16.00, sub atenționare de cod galben de vânt puternic. Pompierii sibieni au fost solicitați, în ultimele ore, să intervină în sprijinul cetățenilor, după ce vijelia a smuls mai mulți copaci din rădăcină și a luat pe sus acoperișurile de bloc sau ale caselor.

„În contextul Codului GALBEN de intensificări ale vântului ce ating la rafală 55…60 km/h și izolat 70…75 km/h valabil până la ora 16:00, pompierii miltari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au intervenit în sprijinul cetățenilor printr-un răspuns prompt la un număr de 13 solicitări în municipiul Sibiu”, spune Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Astfel, pompierii sibieni au intervenit pe strada Abatorului, pentru îndepărtarea unor panouri de gard căzute pe carosabil, pe strada Nicolae Bălcescu intersecție cu Xenopol, pentru a înlătura o tablă de pe acoperiș ce punea în pericol viața cetățenilor.

Pe strada Podragu, în curtea unei gospodării, un copac a căzut peste acoperișul casei. Pe strada Spartacus pompierii au fost solicitați pentru degajarea unui copac căzut în curtea unei gospodării. copac podragu 2 copac podragu 1

De asemenea, salvatorii au intervenit pe strada Arhivelor, la o degajare de tablă desprinsă de pe acoperiș. A fost nevoie de intervenția lor și în curtea Spitalului CFR, pentru înlăturarea țiglelor desprinse de pe acoperiș. Aceeași situație a fost și pe strada 9 Mai. spital cfr tigla cazuta 1 spital cfr tigla cazuta 2 9 mai tigla casa 2 9 mai tigla casa 1

Pe Șoseaua Alba Iulia ornamentele de Crăciun s-au desprins. Pe strada Aleea Biruinței a fost nevoie să se degajeze izolația exterioară ce s-a desprins.

Au fost probleme și pe Aleea Geniștilor. ISU Sibiu a fost solicitat pentru degajarea unor țigle desprinse de pe acoperișul unei case. Totodată, pe strada Fundătura Bradului, s-a intervenit pentru a degaja o tablă desprinsă de pe un bloc cu 3 etaje. Pe Vasile Milea, țiglele de pe acoperișul unei case riscau să cadă. fundatura brazilor 6 fundatura brazilor 4 fundatura brazilor 3

Pe stada Siretului au fost mari probleme. Izolația exterioară s-a desprins de pe un bloc în proporție de 60%. S-a intervenit pentru degajarea carosabilului și îndepărtarea plăcilor desprinse de pe bloc care prezentau pericol pentru cetățeni.

Pompierii militari sibieni sunt mobilizați permanent pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.